Κάθειρξη 43 ετών στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

Κάθειρξη 43 ετών στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη
Οι δύο Αφγανοί, δράστες της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη Eurokinissi

Τι αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Πρωτοδικείο Αθηνών για τους δράστες της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, με "λεία" μία βιντεοκάμερα. Επεισόδια στα δικαστήρια κατά τη μεταφορά των δύο Αφγανών (pics)

Σε κάθειρξη 43 χρόνων καταδίκασε το Μικτό ορκωτό πρωτοδικείο Αθηνών τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σε έναν ακόμα κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τους δύο Αφγανούς κατηγορουμένους.

Αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, σημειώθηκαν επεισόδια από συγκεντρωμένους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, όπου έπεσε νεκρός ο 44χρονος.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους δύο Αφγανούς κατηγορουμένους, κατά τη μεταγωγή τους, με αποτέλεσμα για λίγο να επικρατήσει χάος.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΚΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΗΣ (EUROKINIISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τον δολοφόνησαν για μία βιντεοκάμερα

Ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τρία άτομα, τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011, ενώ πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού, όπου είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, επειδή αντιστάθηκε, του άρπαξαν την κάμερα που κρατούσε και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα και η πεθερά του, που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στον δρόμο, αντικρύζοντάς τον νεκρό.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη των δολοφόνων

Η αντίδραση στην είδηση της εν ψυχρώ δολοφονία και η κραυγή απελπισίας των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας για την αύξηση της εγκληματικότητας, δεν θα μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πράγματι, δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες, για να φτάσει η αστυνομία στα ίχνη των δολοφόνων.

Οι δύο Αφγανοί, ηλικίας 27 και 20 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κατά την οποία προσήχθησαν περίπου 40 άτομα.

Μεταξύ αυτών, ήταν και οι δύο δράστες της δολοφονίας.

Ο τρίτος αλλοδαπός, διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται έως και σήμερα.

Ώρες μετά ομολόγησαν και οι δύο την πράξη τους, περιγράφοντας λεπτομέρειες που σοκάρουν.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς, αφού άρπαξαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο, την πούλησαν στο Μοναστηράκι για… 120€.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα