Κέρκυρα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

,   ,  ,  10  2017.
, , , 10 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Άνδρας άνοιξε πυρ με στόχο το άτυχο τετράποδο. Σε βάρος του 74χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για την θανάτωση του σκύλου

Δικογραφία σχηματίστηκε, σε βάρος 74χρονου Έλληνα, από το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, για παραβάσεις του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε σχετική καταγγελία σύμφωνα με την οποία, την περασμένη Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή Αχαράβη της Βόρειας Κέρκυρας, τραυματίστηκε θανάσιμα αδέσποτος σκύλος, με την χρήση κυνηγετικού όπλου από τον ηλικιωμένο.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 74χρονου θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, να τα καταγγέλλουν άμεσα στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, ώστε να τιμωρούνται εξίσου άμεσα οι υπαίτιοι.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ SOOC

SHARE: