Κιλκίς: Παιδοκτόνος θα εκτίσει στο σπίτι την ποινή του – Το οικογενειακό δράμα που όπλισε το χέρι του

Κιλκίς: Παιδοκτόνος θα εκτίσει στο σπίτι την ποινή του – Το οικογενειακό δράμα που όπλισε το χέρι του
Δικαστική αίθουσα Eurokinissi

Σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών καταδικάστηκε ένας 73χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του τον Δεκέμβριο του 2021 στο Κιλκίς. Τι υποστήριξε στην απολογία του. Τι είπαν η μητέρα και η αδερφή του θύματος.

Το κουβάρι μίας συγκλονιστικής οικογενειακής ιστορίας ξετυλίχθηκε την Τετάρτη (01/02) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο κάθισε ένας 73χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 43χρονο γιο του, πυροβολώντας τον με καραμπίνα, τον Δεκέμβριο του 2021 στο χωριό Ρύζια στο Κιλκίς.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθ’ υπέρβαση των ορίων άμυνας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, ενώ αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι για την πράξη του ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος.

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών και δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ωστόσο αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον, όπως αναφέρει το Voria.gr.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τις μαρτυρίες, το θύμα φέρεται να δημιουργούσε συχνά οικογενειακούς καβγάδες, ενώ η χρόνια χρήση ναρκωτικών και τα ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται πως δυσχέραναν και άλλο τις σχέσεις τους με τους οικείους του, με αποκορύφωμα ένα περιστατικό που πήγε να βάλει φωτιά στη μητέρα του.

Μάλιστα, τόσο η μητέρα του και πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου και οι δύο αδερφές του στάθηκαν στο πλευρό του 73χρονου και με λυγμούς περιέγραψαν στο δικαστήριο τον Γολγοθά, που όπως είπαν, ζούσαν για χρόνια. Όταν άκουσαν πως ο 73χρονος θα βγει από τη φυλακή και θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι, έπεσαν στην αγκαλιά του.

“Δεν φταίει ο πρώην σύζυγός μου αλλά ο γιος μου”

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2021, το θύμα μετέβη σε έξαλλη κατάσταση στο σπίτι του πατέρα του. Εκεί βρέθηκε λίγο αργότερα σε μία λίμνη αίματος, έχοντας πυροβοληθεί στον λαιμό από την καραμπίνα που οπλίστηκε από το χέρι του πατέρα του.

«Πόσο τον αγαπούσα τον γιο μου. Τον είχα πάει παντού. Του είχα τόση αδυναμία. Ήταν πολύ επιθετικός. Τον ρωτούσα “γιατί δέρνεις τον μπαμπά;”», υποστήριξε ο 73χρονος στην απολογία του λέγοντας ότι ήθελε διακαώς να βοηθήσει το παιδί του.

«Αν και χωρίσαμε, είχαμε αποφασίσει με τη σύζυγο ότι θα μείνουμε στο ίδιο σπίτι για να τον βοηθήσουμε», σημείωσε.

«Εκείνη τη μέρα ήρθε και φώναζε για έναν λέβητα. Μπήκε μέσα και άρχισε να με χτυπάει, με έριξε πάνω στην πόρτα, αυτή άνοιξε και έπεσα. “Του λέω πες μου σε παρακαλώ γιατί χτυπάς τον μπαμπά σου, δεν ντρέπεσαι; Με έχεις δει εμένα να σηκώνω χέρι;”. Αυτός έλεγε συνέχεια πως θα με σκοτώσει. Μόλις του είπα να πάμε στην αστυνομία, εξαγριώθηκε. Θα ήμουν στα αζήτητα από τόσες γροθιές», είπε για τη μέρα του τραγικού συμβάντος.

«Την καραμπίνα την πήρα για να τον φοβίσω, όχι για να τον χτυπήσω. Αυτός όταν την είδε έτρεξε πάνω στην καραμπίνα», τόνισε

Σε ερώτηση γιατί την όπλισε, είπε ότι μόνο έτσι θα φοβόταν. «Και άλλη φορά κρατούσα ξύλο αλλά ορμούσε. Από τον φόβο μου λερώθηκα πάνω μου. Καλύτερα να πήγαινα εγώ και να ζούσε αυτός. Μόλις τον είδα να πέφτει κάτω πάγωσα. Δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Πρώτα πήρα την αστυνομία. Το όπλο το άφησα εκεί μέσα στο σπίτι. Ήταν πολύ επιθετικός. Δεν ήθελα με τίποτα να γίνει αυτό το πράγμα», είπε ο 73χρονος.

Με αναφιλητά ανέβηκαν νωρίτερα στο βήμα η μητέρα και οι αδερφές του θύματος.

«Δεν φταίει ο πρώην σύζυγός μου, για όλα ευθύνεται ο γιος μου. Δεν τα πήγαιναν καλά. Φοβόμουν ακόμα και να πάω στο σπίτι μου. Μου είπε “μαμά θα κάνω κακό και θα το μάθει όλη η Ελλάδα. Αν δεν σκοτώσω τον μπαμπά θα σας σκοτώσω όλους”. Μπήκε ο σατανάς μέσα του, δεν ήξερε τι έκανε. Σε κανέναν μην τύχει», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του θύματος.

«Έκανε υπομονή ο άνδρας μου. Σκότωσε τον γιο μου, είμαι κι εγώ σκοτωμένη από τον Θεό. Για όλα όμως φταίει το παιδί μου. Μάνα είμαι τον γέννησα αλλά… Δεν ήξερε τι έκανε. Ξέφυγε ο γιος μου. Θα σκότωνε κανέναν άλλον», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.

«Εγώ πιστεύω ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. Φοβήθηκε πάρα πολύ. Θα έφευγε ένας από τους δύο. Δεν ήθελε ο μπαμπάς μου να σκοτώσει τον αδερφό μου. Έτρεμε όταν τον βρήκα», είπε από την πλευρά της η μία αδερφή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα