Κληρώθηκε η έδρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχωρεί από τα δικαστήρια μετά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του διευθυντή της "Εφημερίδας των Συντακτών" Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας "Ιός", την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχωρεί από τα δικαστήρια μετά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του διευθυντή της "Εφημερίδας των Συντακτών" Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας "Ιός", την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αποφασίστηκαν τα ονόματα των εφετών που θα συνθέσουν του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο θα δικάσει τους κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δικάσει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κληρώθηκε πριν από λίγο.

Έτσι, πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η εφέτη Μαρία Λεπενιώτη, ενώ στη θέση του αναπληρωτή προέδρου κληρώθηκε η συνάδελφός της, Μαρία Βάρκα.

Μέλη της σύνθεσης θα είναι οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και  Γεσθημανή Τσουλφογλου, και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανεστης. Παράλληλα, εισαγγελέας της έδρας θα είναι η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωματικό της τον Στελιο Κωσταρελλο.

Η Μαρία Λεπενιώτη είχε ξεσηκώσει το καλοκαίρι θύελλα αντιδράσεων προκαλώντας την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για αποχή στις συνεδριάσεις στις οποίες η συγκεκριμένη εφέτης  προεδρεύει.

Οι δικηγόροι την κατηγόρησαν ευθέως για περιφρόνηση των αποφάσεων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αφού αρνήθηκε να προχωρήσει ως όφειλε σε αναβολή δίκης, μετά από δύο συνεχόμενες διακοπές και προχώρησε μάλιστα και στην αποβολή του συνηγόρου υπεράσπισης.

Η δίκη των 69 κατηγορουμένων για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, έχεις προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στις 20 Απριλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network