Κολομβιανή σπείρα: Συνελήφθησαν στο Μιλάνο ακόμη δύο για τις κλοπές γαστροσκοπίων

Κολομβιανή σπείρα: Συνελήφθησαν στο Μιλάνο ακόμη δύο για τις κλοπές γαστροσκοπίων

Αποκλειστικό NEWS 24/7: Πρόκειται για την συμμορία των Κολομβιανών που είχε κλέψει γαστροσκόπια από ελληνικά νοσοκομεία που τα πωλούσε στην Κολομβία. Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθησαν στην Κολομβία και στην Φρανκφούρτη δύο από τα μέλη της σπείρας και στις 5 Ιουνίου εντοπίστηκαν στο Μιλάνο της Ιταλίας άλλοι δύο, συνελήφθησαν και εκδίδονται στην χώρα μας. Αναζητείται ακόμη ένας.

Συνεχίζεται ο διεθνής αντίκτυπος της επιτυχίας των ελληνικών Αρχών στην ταυτοποίηση των μελών της διεθνούς σπείρας των Κολομβιανών που έκλεβαν ιατρικά μηχανήματα από ελληνικά νοσοκομεία, έχοντας πράξει το ίδιο κατά τη τελευταία τετραετία, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Τσεχία, τη Πολωνία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Κροατία.

Η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές είχε καταφέρει να ταυτοποιήσει τα μέλη του κυκλώματος και να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σε βάρος τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα, εξαιτίας της ταυτοποίησης αυτών των κακοποιών από τις ελληνικές Αρχές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Φρανκφούρτη Γερμανίας και την Κολομβία αντίστοιχα, δύο από τα μέλη της σπείρας που ευθύνονται για την κλοπή των γαστροσκοπίων από ελληνικά νοσοκομεία.

Κολομβιανή σπείρα: Συνελήφθησαν στο Μιλάνο ακόμη δύο για τις κλοπές γαστροσκοπίων

• Στις 5 Νοέμβριου συνελήφθη από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, ο 50χρονος Κολομβιανός, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και

• Στις 3 Δεκεμβρίου συνελήφθη από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, η 25χρονη ομοεθνής τους, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα ελληνικά νοσοκομεία.

Η γυναίκα από την Κολομβία έχει εκδοθεί στην Ελλάδα από τις γερμανικές Αρχές και ο Κολομβιανός αναμένεται.

Στις 5 Ιουνίου λοιπόν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News247.gr, ξανά χάρη στα διεθνή εντάλματα των ελληνικών Αρχών, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μιλάνου Ιταλίας δύο ακόμη Κολομβιανοί από τα μέλη της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ιταλικές Αρχές και πλέον έχει μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής στο Μιλάνο για να τους παραλάβει και να τους φέρει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αναζητείται ακόμη ένα μέλος της σπείρας με διεθνές πάντα ένταλμα σε βάρος του που έχει εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Κολομβιανή σπείρα: Συνελήφθησαν στο Μιλάνο ακόμη δύο για τις κλοπές γαστροσκοπίων

Οι πέντε συνολικά δράστες που ταυτοποιήθηκαν από πέρυσι το καλοκαίρι και αναζητούνται οι άλλοι τρεις, ανήκουν σε μία πολυπληθή ομάδα κλεφτών που αφαιρούν γαστροσκόπια και ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό «πελατών» τους στην Λατινική Αμερική. Μάλιστα, έχει αναπτυχθεί μία θεωρία σε αυτό ότι ίσως και να χρησιμοποιούσαν καρτέλ ναρκωτικών τα γαστροσκόπια αυτά για την κατάποση των αυτοσχέδιων "αυγών» κοκαΐνης, χωρίς αυτό βεβαίως να αποδειχθεί ποτέ ή ίσως να τα πωλούσαν απλά σε χαμηλότερες τιμές σε ενδιαφερόμενες κλινικές και ιατρεία καθώς ειδικά μία συγκεκριμένη μάρκα που είχαν βάλει στο «στόχαστρό» τους στην Αμερική και την Νότια Αμερική είναι πολύ πιο ακριβή από ότι ούτως ή άλλως είναι στην Ευρώπη.

Κολομβιανή σπείρα: Συνελήφθησαν στο Μιλάνο ακόμη δύο για τις κλοπές γαστροσκοπίων

Υπενθυμίζεται επίσης πως στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί στην Κολομβία δύο ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα παραπάνω Νοσοκομεία.

Οι "μπούκες" των Κολομβιανών στα ελληνικά νοσοκομεία

Η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος πέρα από την οικονομική ζημία που προκαλούσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν και η προφανής αδυναμία που προκαλούσε για την διενέργεια σημαντικών εξετάσεων και μάλιστα σε βάρος εξαιρετικά ευπαθών ομάδων όπως ήταν οι καρκινοπαθείς.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως οι δράστες είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές σε ελληνικά νοσοκομεία:

-Στις 15 Μαΐου 2017 αφαίρεσαν από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ,

-Το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας αφαίρεσαν εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και

-Στις 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αφαίρεσαν δύο γαστροσκόπια.

Κολομβιανή σπείρα: Συνελήφθησαν στο Μιλάνο ακόμη δύο για τις κλοπές γαστροσκοπίων

Ενδεικτικό του αντίκτυπου διεθνώς που είχε η ταυτοποίηση των συγκεκριμένων κακοποιών από τις ελληνικές Αρχές, κάτι που επί σειρά ετών δεν κατάφεραν άλλες διωκτικές Αρχές στην Ευρώπη, είναι και αυτό που είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την σύλληψη των δύο πρώτων, ο τότε Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης και σημερινός Αττικάρχης: «Η σύλληψη των δυο δραστών σε Κολομβία και Γερμανία, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αναμφίβολα έχει ως αφετηρία την ταυτοποίηση των δραστών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Είναι μια υπόθεση, που ως γνωστό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών Αστυνομιών αλλά και άλλων συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, στις χώρες των οποίων έχει δραστηριοποιηθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθησαν σε Κολομβία και Γερμανία δύο από τα μέλη του καρτέλ που έκλεψε τα γαστροσκόπια

Επεστράφη στο υπουργείο Υγείας ο κλεμμένος ιατρικός εξοπλισμός

Τα καρτέλ της Κολομβίας πίσω από τις κλοπές στα τέσσερα νοσοκομεία

Έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό σε Λαμία και Λάρισα

Έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό 30.000 ευρώ από το 'Αχιλλοπούλειο' του Βόλου

SHARE: