Κωστόπουλος, Ανδριόπουλος και το ριφιφί στον Μουτσάτσο στόχοι της ‘Μαφία των Ρομά’

Κωστόπουλος, Ανδριόπουλος και το ριφιφί στον Μουτσάτσο στόχοι της ‘Μαφία των Ρομά’

Ακόμη 33 περιπτώσεις διαρρήξεων προέκυψαν από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Ασφάλειας-Ανάμεσα στα θύματα, Κωστόπουλος, Ανδριόπουλος, κοσμηματοπωλείο Μουτσάτσου κλπ. (Pics)

Πέτρος Κωστόπουλος, η Κρεταγορά Ανδριόπουλου, το ριφιφί στο κοσμηματοπωλείο Μουτσάτσου και διάρρηξη στην εταιρεία “Laoudis Foods” στο Πικέρμι, μερικές από τις 33 κλοπές-διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα) της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη. Η συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες κλοπές-διαρρήξεις υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως είχαν ταυτοποιηθεί ήδη από τον Νοέμβριο 250 κλοπές-διαρρήξεις (Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Άγιο Στέφανο, Πικέρμι, Ραφήνα κ.λπ.) καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης και έχουν συνδεθεί και εξετάζονται για τουλάχιστον 400 κλοπές-διαρρήξεις ανά την Επικράτεια.

Η διάρρηξη στη βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στο Παλαιό Ψυχικό είχε γίνει στις 26-27 Απριλίου 2016 και του είχαν αφαιρέσει πλήθος μετρητών, κοσμημάτων μεγάλης αξίας και ρολογιών επίσης μεγάλης αξίας. Επίσης, ταυτοποιήθηκε η περίπτωση της διάρρηξης επί της Λ. Κηφισού στο Περιστέρι στις 12 Ιουλίου 2015, σε βάρος της επιχείρησης εμπορίας κρεάτων Ανδριόπουλου, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει τότε χρηματοκιβώτιο με λεία ανώτερη του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε μετρητά.

 

Πρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η διάρρηξη στις 16 Ιουλίου 2016 στην εταιρεία “ΑΦΟΙ Λαούδη” στο Πικέρμι, απ’ όπου επίσης είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτιο με πολύ μεγάλο ποσό.

Όπως είχε προκύψει και από τις πρώτες περιπτώσεις που είχαν εξιχνιαστεί και ταυτοποιηθεί από τον Νοέμβριο, όπου μέσω του κατηγορούμενου ως κλεπταποδόχου της Μαφίας, επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα, κατέληγαν ρολόγια ρόλεξ σε γνωστό κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου που τα πωλούσε ως μεταχειρισμένα, έτσι και αυτή την φορά εντοπίστηκε γνωστό κοσμηματοπωλείο στα Βριλήσσια που εμπορευόταν και έθετε προς πώληση τα κλοπιμαία κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας που είχαν αφαιρέσει οι Ρομά από το κοσμηματοπωλείο Μουτσάτσου στο Μαρούσι, με την μέθοδο του “ριφιφί” τον Νοέμβριο του 2012.

Βρέθηκε ο θησαυρός των κλοπιμαίων που έλειπαν σε τραπεζικές θυρίδες και “καβάτζες” σε σπίτια

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, μετά την εξάρθρωση στις 2 Νοεμβρίου των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που απάρτιζαν την “Μαφία των Ρομά”, τα μέλη των οποίων διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, εταιρείες και ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Επικράτεια, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, μαζί με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου κατάφεραν να συλλάβουν τα αρχηγικά μέλη, που είχαν καταφέρει να διαφύγουν λόγω πληροφόρησης από επίορκο αστυνομικό της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και να εντοπίσουν χώρους, τραπεζικές θυρίδες και οικίες που απέκρυπταν τα κλοπιμαία.

Αναλυτικότερα, ύστερα από παραγγελία του Ειδικού Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε στις χθες και προχθές, από τις ανωτέρω Υπηρεσίες με την συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α), της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Αττική και στην Περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια).

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, για την πλήρη αποδόμηση των προαναφερόμενων εγκληματικών οργανώσεων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα τρία αρχηγικά μέλη και συγκεκριμένα, προχθές στον Καματερό ο 34χρονος ηγέτης της Μαφίας, Σταύρος Πάντζος, γνωστός και ως “Χειλάς” ή “Ψηλός”, στις 11 Ιανουαρίου εντοπίστηκε και συνελήφθη σε καφετέρια στον Πειραιά, ο Δημήτρης Σεφεντίνογλου, που το είχε σκάσει εγκαίρως από τον βίλα του στον Ασπρόπυργο, γνωστός και με το ψευδώνυμο “Σέφκης” και πριν 10 ημέρες στην Μάνδρα ο 46χρονος Αλέξης Σφενδίλας.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Λάρισα τρία επιπλέον άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του Νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών. Επιπλέον, διενεργήθηκαν 17 έρευνες, εκ των οποίων οι 10 σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά σε τραπεζικές θυρίδες, από όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πλήθος πολυτελών ρολογιών, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με τρείς γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, 14 γραμμ. κάνναβης και ένα καταγραφικό κάμερας. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα