Κύκλωμα εκβιαστών: Περιμένοντας το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών

Κύκλωμα εκβιαστών: Περιμένοντας το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών
Τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εκβιαστών που δρούσε μέσα και έξω από τις φυλακές εκτελώντας συμβόλαια θανάτου και επιθέσεις οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών αναμένει ο ειδικός ανακριτής

Εν αναμονή των τελευταίων στοιχείων, προκειμένου να κηρύξει το πέρας της ανάκρισης είναι ο 1ος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας, που χειρίζεται την αποκαλούμενη υπόθεση εκβιασμών μέσω ενημερωτικών ιστοτόπων και της εφημερίδας “Ακρόπολη”.

Ο δικαστικός λειτουργός, έχοντας λάβει μαρτυρικές καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων, πλέον αναμένει τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, που φέρονται ότι διέθεταν οι τρεις δημοσιογράφοι, Π. Μαυρίκος, Π. Μουσσάς και Χρ. Φράγκος, που σήμερα αντιμετωπίζουν βαρύτατες αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εκτός απροόπτου, ο κ. Ζιάκας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρώσει τις δικονομικές του κινήσεις για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς πλην της παραγγελίας σχετικά με τις τραπεζικές καταθέσεις των κατηγορουμένων, θα πρέπει να διευθετηθούν και προσφυγές που έχουν υποβάλλει οι ίδιοι οι εμπλοκόμενοι ενώπιόν του.

Μέχρι σήμερα πάντως, φαίνεται πως δυσκολεύει η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, ενώ τελικά “αδύναμος κρίκος” εμφανίζεται να είναι μόνο ο Παν. Μουσσάς, ο οποίος άλλωστε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, σε αντίθεση με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Αυτό προκύπτει από το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων, που έλαβε στα πλαίσια της έρευνάς του ο 1ος ειδικός ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε προανακριτικά την έρευνα σε βάρος των τριών δημοσιογράφων, επ’ εφορμής της μήνυσης της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ για απόπειρα εκβιασμού, δεν έχει διαβιβάσει άλλα στοιχεία. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η επίμαχη ανάκριση έχει ως παθούσα μόνο την ΕΥΔΑΠ και ως κατηγορούμενους μόνον τα τρία αυτά πρόσωπα και προσθέτουν: “εάν οι αστυνομικές αρχές λάβουν κάποια καταγγελία, ακόμη κι αν αφορά στα ίδια πρόσωπα, δεν δύναται να συσχετιστεί με την παρούσα υπόθεση”.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι η καταγγέλουσα και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή, “παίρνει πίσω” αρκετά από όσα αναφέρονται στην αρχική της μήνυση. Συγκεκριμένα, απεμπλέκει από την υπόθεση της εκβίασης τους Παν. Μαυρίκο και Χρ. Φράγκου, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στον Παν. Μουσσά, με τον οποίο άλλωστε είχε και τις συχνότερες επαφές. Η κατάθεση αυτή δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις στην ποινική μεταχείριση του εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη” Παν. Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Χρ. Φράγκου και Παν. Μουσσά, καθώς εφόσον ληφθεί υπόψη από τον 1ο ειδικό ανακριτή δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις στην αξιόποινη πράξη της εγκληματικής οργάνωσης και κατ’ επέκταση στη δομή του κατηγορητηρίου.

“Πριν τις επίδικες συναντήσεις δεν γνώριζα τον κ. Μαυρίκο. Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν ποτέ ευθέως” καταθέτει και προσθέτει πως “ο κ. Φράγκου ήταν ο προϊστάμενός μου στον ιστότοπο σοφοκλέους.gr και θεωρώ, αν ήθελε να με εκβιασει θα το είχε κάνει ευθέως, πράγμα το οποίο ουδέποτε έκανε”. Πάντως εξηγεί ότι στις 4 Φερβουαρίου κατά τη συνάντηση που φέρεται να είχε η ίδια με τους Φράγκου και Μουσσά, η Α.Κ. επισημαίνει: “ο κ. Φράγκου ήταν μεν παρών αλλά δεν ενίσχυσε το Μουσσά στις απειλές που μου απηύθυνε”.

Αναφορικά με την ερωτική σχέση Μουσσά – Κάτζου, που τους “χρεώνει” ο Παν. Μαυρίκος, εκείνη υποστηρίζει: ” Πριν με ενοχλήσει (σσ: ο Μουσσάς) με τα τηλεφωνήματα που αναφέρω στη μήνυσή μου δεν είχα πέρα της επαγγελματικής μας γνωριμίας καμία άλλη σχέση φιλική ή προσωπική και ουδέποτε είχε γνωρίσει το παιδί μου. Πάντως κατά της διάρκεια της θητείας μου στο γραφείο τύπου της ΕΥΔΑΠ δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιος υπάλληλος υπήρξε ενδοτικός σε τέτοιες πιέσεις. Αυτό που ήθελε ήταν να με πιέσει να μεσολαβήσω στον κ. Μπενίση να εγκρίνει την χορήγηση διαφήμισης σ’ αυτόν».

Και καταλήγει στην κατάθεσή της: “Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσσάς. Αυτός επεδίωκε στις συναντήσεις μας να είναι ο Μαυρίκος και ο Φράγκου και κυρίως ο Μαυρίκος επειδή κυκλοφορούσε η φήμη ότι μετέρχεται παρόμοιες μεθόδους για να αποσπά διαφημίσεις και έτσι θεωρούσε πρόσφορη την παρουσία του για να με κάμψει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα