Μαφία των Φυλακών: Εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος του Τούσα στις Φυλακές

Μαφία των Φυλακών: Εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος του Τούσα στις Φυλακές
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Ήταν ο άνθρωπος που φιλοξένησε αρχικά τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και εκείνος που ετοίμαζε θεαματική απόδραση για έναν εκ των ηθικών αυτουργών.

Νέες διαστάσεις παίρνει ακόμη ένας περίεργος θάνατος στις Φυλακές Κορυδαλλού που είχε σημειωθεί στις 27 Ιανουαρίου και αρχικά είχε αποδοθεί σε ισχαιμικό επεισόδιο από χρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών, τοξικολογικών εξετάσεων που βγήκαν σήμερα και σε συνδυασμό με κάποια ύποπτα σημάδια που είχε εντοπίσει ο ιατροδικαστής αρχικά στον λαιμό του θύματος, στην μύτη και το στόμα, του έδωσαν τις τελικές απαντήσεις πως ο θάνατος του Αλβανού Τούσα Μπαντιόλ οφείλεται τελικά σε εγκληματική ενέργεια και σε συνδυασμό ασφυκτικού θανάτου και στραγγαλισμού. Πρόσθετα, στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν βρέθηκαν ουσίες.

Η δολοφονία του Μπάκο όσο και αν ο Μπραχιμάι ήθελε να την αποδώσει ως αποτέλεσμα της αυταρχικής και υποτιμητικής συμπεριφοράς του θύματος απέναντί του, δεν έπαψε στιγμή να θεωρείται ως ένας φόνος άμεσα συσχετιζόμενος με αυτά που θα υποστήριζαν ενδεχομένως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στη δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Ο θάνατος του 34χρονου Τούσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, από μία σύμπτωση που είχε αρχικά θεωρηθεί, καταλήγει να είναι δολοφονία ίσως για τους ίδιους λόγους. Ίσως να ήθελε ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης να του κλείσει το στόμα για το σχέδιο απόδρασής του.

Στη δίκη Ζαφειρόπουλου είχε χρησιμοποιηθεί πάντως μόνο μία κατάθεσή του που αναγνώριζε στα πρόσωπα των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, αυτούς που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του στην Καλλιθέα, πριν τη δολοφονία.

Ο 34χρονος μπορεί λοιπόν να μην είχε άμεση εμπλοκή στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ήταν ο άνθρωπος όμως που σχεδίαζε την απόδραση ενός εκ των τριών ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, της ομάδας Μπάκο, Λεκοτσάι και Όλντι και συγκεκριμένα σχεδίαζε την απόδραση του Λεκοτσάι με μία αιματηρή επίθεση που θα θύμιζε πρακτικές Πάσσαρη και απετράπη την τελευταία στιγμή από την έφοδο των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής στο σπίτι του στην Καλλιθέα.

Εκεί βρέθηκαν τότε, καλάσνικοφ, τοκάρεφ, χειροβομβίδες, περούκες και στολές αστυνομικών και το σχέδιο ήταν ο Λεκοτσάι να προσποιηθεί τον άρρωστο και να έβγαζε αφρούς από το στόμα για να τον μεταφέρουν οι αστυνομικοί σε νοσοκομείο και εκεί να πραγματοποιούσαν επίθεση ο 34χρονος με συνεργό του, να σκότωναν ενδεχομένως τους αστυνομικούς και να απελευθέρωναν τον Λεκοτσάι. Οι Αρχές ενημερώθηκαν πλέον για αυτή τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση και ο θάνατος του Τούσα θα αποτελέσει και αυτός μέρος της συνολικής έρευνας για την «Μαφία των Φυλακών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα