'Μαϊμού' τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Φθιώτιδα

Ηλικιωμένος σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Ηλικιωμένος σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Πρόκειται για σπείρα Ρομά από την Μαγνησία, που στοχοποίησε περιοχές της Φθιώτιδας και εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως δήθεν τεχνικοί της ΔΕΗ ή σαν περιφερόμενοι μανάβηδες

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη Ροδίτσα Φθιώτιδας, δύο Ρομά, ηλικίας 28 και 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων που διενεργήθηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μετά από διάπραξη απάτης – κλοπής από οικία ηλικιωμένης, στην περιοχή.

Ειδικότερα οι δράστες, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και πρόκειται να προβούν σε επιδιορθωτικές εργασίες, εισήλθαν στην οικία μίας 80χρονης, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, προέβησαν στην αφαίρεση χρημάτων (ευρώ και δολαρίων ΗΠΑ), καθώς και κοσμημάτων.

Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προαναφερόμενων χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των δραστών και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 32χρονου συνεργού τους. Όπως διακριβώθηκε, οι τρεις δράστες, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην τέλεση έξι επιπλέον κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας και προέρχονταν από περιοχή της Μαγνησίας.

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από πέρυσι τον Ιανουάριο έως και φέτος τον Φεβρουάριο, ενέχονται σε δύο περιπτώσεις κλοπών στη Λαμία, δύο περιπτώσεις κλοπών στις Κομποτάδες Φθιώτιδας και από μία περίπτωση κλοπής στο Μοσχοχώρι και στη Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα.

Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, οι δράστες, με το πρόσχημα της πώλησης οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων, εισέρχονταν στις οικίες των θυμάτων τους, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών και κοσμημάτων.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ADVERTISING

SHARE: