Μάκης Ψωμιάδης: Ο Θεός το ξέρει. Είμαι καθαρός, κρυστάλλινος

Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ EUROKINISSI

Με το δικό του μοναδικό τρόπο απολογήθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ. Τι είπε στο δικαστήριο

«Κρυστάλλινος» δήλωσε ότι είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, που ολοκλήρωσε σήμερα την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ την περίοδο που είχε την ΠΑΕ.

«Είμαι αθώος» είπε ο επιχειρηματίας στο δικαστήριο κατά την τρίτη ημέρα απολογίας του και συνέχισε: «Ο Θεός το ξέρει. Είμαι καθαρός, κρυστάλλινος. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχετε καταλάβει εδώ και έξι μήνες, που γίνεται η δίκη».

Στην παρατήρηση που του έγινε από Έδρας, πως έφυγε από την ΑΕΚ «σαν κυνηγημένος... χωρίς να καλύψει τα νώτα του», ο κατηγορούμενος απάντησε: «Ο Μάκης Ψωμιάδης έχει νώτα και πλάτη καθαρά. Δεν έφυγα κυνηγημένος. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου».

Στο δικαστήριο απολογήθηκε στη συνέχεια η κατηγορουμένη λογίστρια της ΠΑΕ, την επίμαχη περίοδο, Φιλιώ Γεωργίου, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν άσκησε ποτέ διαχείριση των οικονομικών της ομάδας. Η λογίστρια χαρακτήρισε «βλακεία» ότι δέχθηκε, όπως της ζήτησε ο Μάκης Ψωμιάδης, να καταχωρήσει επιταγές που είχαν εκδοθεί για τιμολόγια -κατηγορούμενου στην υπόθεση- εργολάβου, που τελικώς ακυρώθηκαν. Όπως είπε: «Σαφώς έχω ευθύνη, όχι όμως για υπεξαίρεση. Τότε δεν το κατάλαβα, πίστευα ότι έκανα το σωστό, αλλά πλέον λέω ότι έκανα βλακεία».

Οι απολογίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα, καθώς δεν ήταν παρών στο δικαστήριο σήμερα, λόγω ασθενείας, ο τρίτος κατηγορούμενος Χάρης Π. Ψωμιάδης, εξάδελφος του βασικού κατηγορουμένου. Οι συνήγοροί του είπαν στο δικαστήριο πως ο εντολέας τους, αν και ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ, ουσιαστικά δεν έκανε καμία πράξη διαχείρισης, καθώς πραγματική διοίκηση ασκούσε ο Μάκης Ψωμιάδης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network