Μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου ο αρχιμανδρίτης. Τι έδειξε η νεκροψία

Μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου ο αρχιμανδρίτης. Τι έδειξε η νεκροψία
Η πολυκατοικία επί της οδού Ναυπλίου 5 στον Γέρακα, όπου 47χρονος ιερέας έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017. Ο άτυχος αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός, με τις πυτζάμες του στο κρεβάτι, δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος. Το διαμέρισμα έφερε έντονα ίχνη έρευνας, ειδικά τα κομοδίνο και ένα σκρίνιο από το οποίοι έλειπαν όλα τα ιερατικά σκεύη, σταυροί και κοσμήματα αξίας, ενώ ενδεχομένως είχαν αφαιρεθεί και χρήματα από το σπίτι. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Το θύμα είχε τρία σπασμένα πλευρά, κάταγμα στο υοειδές, που μαρτυρά απόπειρα στραγγαλισμού, ενώ ο θάνατος επήλθε από ασφυξία, από δεμένη πετσέτα στο στόμα

Κυριολεκτικά μαρτύρησε ο 47χρονος αρχιμανδρίτης από τον Γέρακα, στα χέρια του δολοφόνου ή των δολοφόνων του! Το πόρισμα της ιατροδικαστού από την νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, φανερώνει την μανία και την σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε ο άτυχος ιερωμένος.

Σύμφωνα λοιπόν με την νεκροψία-νεκροτομή, το θύμα έφερε τρία σπασμένα πλευρά, κάταγμα στο υοειδές οστό (απόπειρα στραγγαλισμού), ενώ ο θάνατος του επήλθε από ασφυξία, εξαιτίας σφιχτά δεμένης πετσέτας στο στόμα.

Το θύμα βρέθηκε με τις πυτζάμες του, μπρούμυτα στο κρεβάτι και δεμένος πισθάγκωνα σε χέρια και πόδια, ενώ το μαξιλάρι του βρέθηκε ματωμένο και πεταμένο στο μπάνιο.

Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο διαμέρισμα εντόπισαν και την μοναδική παρέα του θύματος, ένα σκυλάκι ράτσας μαλτέζ, που οι δράστες δεν είχαν πειράξει, κουλουριασμένο στην πολυθρόνα να “θρηνεί” προφανώς για τον θάνατο του αφεντικού του.

Το θύμα αναζητούσε ένας φίλος του ιερωμένος από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ τελευταία φορά τον είχαν δει στις 3 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Ύστερα, πήγε στο σπίτι του για έναν μεσημεριανό ύπνο.

Τελικά, το θύμα ανακάλυψε ο φίλος του αυτός και επίσης ιερωμένος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, που πήγε στο διαμέρισμα του, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυπλίου 5 στον Γέρακα, για να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστής που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα υπέστη ασφυκτικό θάνατο και πως το κίνητρο ήταν η ληστεία.

Το διαμέρισμα έφερε έντονα ίχνη έρευνας, ειδικά τα κομοδίνο και ένα σκρίνιο από το οποίοι έλειπαν όλα τα ιερατικά σκεύη, σταυροί και κοσμήματα αξίας, ενώ ενδεχομένως είχαν αφαιρεθεί και χρήματα από το σπίτι.

Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα εφόσον η πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη, είτε θύμα και δράστης να γνωρίζονταν, είτε ο δράστης ή οι δράστες να του χτύπησαν την πόρτα, να άνοιξε, να τον αιφνιδίασαν, ακινητοποίησαν και στη συνέχεια να τον ξυλοκόπησαν άγρια, να τον έδεσαν στο κρεβάτι να τον φίμωσαν και να τον έπνιξαν…

Το χρονικό σημείο θανάτου του, εντοπίζεται νωρίς το απόγευμα, δηλαδή στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5-7 το απόγευμα. Κανείς από τους γείτονες δεν προέκυψε να αντιλήφθηκε το παραμικρό παρότι ήταν νωρίς το απόγευμα, ενώ η έρευνα της Αστυνομία κινείται προς πάσα κατεύθυνση. Το θύμα ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην ενορία του και είχε την φήμη ιδιαίτερα φιλάνθρωπου και ελεήμονος ανθρώπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα