Μεγαλογιατρός “στράγγιξε” στα φακελάκια ασθενή και αδιαφόρησε για επιπλοκή του

Μεγαλογιατρός “στράγγιξε” στα φακελάκια ασθενή και αδιαφόρησε για επιπλοκή του
Πτέρυγα νοσοκομείου - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πρόκειται για μεγάλο όνομα στον χώρο της ιατρικής και αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου στην Ιατρική Αθηνών. Ζήτησε 1.650 ευρώ για το πρώτο χειρουργείο στο παχύ έντερο ενός ασθενούς. Ζήτησε άλλα τόσα για δεύτερο χειρουργείο αλλά καθώς του έλειπαν 600 ευρώ του ασθενούς, όταν πήγε με επιπλοκή, αδιαφόρησε πλήρως.

Συμπεριφορά κακοποιού και μάλιστα εκβιαστή σε βάρος της ζωής και της υγείας ενός συνανθρώπου του επέδειξε ένας μεγαλογιατρός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στην Αθήνα, ο οποίος όταν εξαντλήθηκαν οι οικονομικές αντοχές του ασθενούς του σε «δώρα» και «φακελάκια» εξάντλησαν και τον όρκο που είχε δώσει ο εν λόγω γιατρός και τον στοιχειώδη ανθρωπισμό του έναντι του ασθενούς του…

Πρόκειται για έναν 50χρονο χειρουργό, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ο οποίος τον Ιούνιο προχώρησε σε μία λεπτή επέμβαση ενός 40χρονου ασθενούς του στο παχύ έντερο με ένα φακελάκι που κόστισε 1.650 ευρώ στον ασθενή (1.500 για τον γιατρό και 150 για τον αναισθησιολόγο) όπως ήταν η απαίτηση του γιατρού.

Στη συνέχεια, χρειάστηκε και δεύτερο χειρουργείο ο ασθενής και ο γιατρός επανήλθε με την ίδια «ταρίφα», όμως ο ασθενής μπόρεσε να συγκεντρώσει μόνο 1.000 ευρώ και παρότι έγινε το χειρουργείο ο γιατρός δυσανασχέτησε με τον ασθενή του.

Πρόσφατα, ο 40χρονος υπέστη επιπλοκές στην πάθησή του και χρειάστηκε να επισκεφτεί εκ νέου τον θεράποντα ιατρό του, όμως σύμφωνα με τις καταγγελία του στις Αρχές, εκείνος αδιαφόρησε πλήρως, τον παρέπεμψε απλά για κάτι εξετάσεις και του είπε ότι δεν μπορεί να τον αναλάβει περαιτέρω…

Ο 40χρονος ευρισκόμενος σε απόγνωση, κατήγγειλε τα γεγονότα στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που σε συνεννόηση μαζί του προσημείωσαν το υπόλοιπο «χρέος» των 600 ευρώ, έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό και μόλις τα παρέλαβε, προχώρησαν στην σύλληψή του. Η συνέχεια θα δοθεί με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία έναντι του Εισαγγελέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

Για την υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, ενώ η σύλληψη του γιατρού πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα