Μενίδι: Συμμορία ανηλίκων είχε ρημάξει στις ληστείες πεζούς και οδηγούς

Περιπολικό αστυνομίας
Περιπολικό αστυνομίας EUROKINISSI

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι Ρομά, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις ακόμη-Εξιχνιάσθηκαν 21 περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, συμμορία ανηλίκων Ρομά, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι Ρομά, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη.

Είχε προηγηθεί ληστεία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, του οποίου ανέκοψαν την πορεία, εισήλθαν στο όχημα και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια όταν εξήλθε του οχήματος τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το πορτοφόλι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, οι κατηγορούμενοι ανήλικοι είχαν συστήσει σπείρα, με εναλλασσόμενους ρόλους, με ορμητήριο και σημείο διαφυγής τον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές και διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, πεζούς, σε διανομείς ταχυφαγείων, ακόμη και σε αποβιβαζόμενους επιβάτες αμαξοστοιχίας του παρακείμενου σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπών και ειδικότερα, 10 ληστείες σε πεζούς, μεταξύ των οποίων σε ηλικιωμένες και ανήλικο, 6 ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς, 3 ληστείες σε διανομείς φαγητού, 2 ληστείες σε αποβιβασθείσες γυναίκες από την αμαξοστοιχία στο σταθμό των Αχαρνών και 2 κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, ληστεία
SHARE: