Μένης Κουμανταρέας: Το τελευταίο του βιβλίο έδειξε τον δολοφόνο

Μένης Κουμανταρέας: Το τελευταίο του βιβλίο έδειξε τον δολοφόνο

Στις σελίδες του "Θησαυρού" ο φονιάς του Κουμανταρέα. Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας έπαιξαν αποσπάσματα και και περιγραφές από το τελευταίο του μυθιστόρημα

Το τελευταίοι μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα υπήρξε οδηγός για την εξιχνίαση της δολοφονίας του. Στο προφητικό βιβλίο του ο μεγάλος συγγραφέας είχε συμπεριλάβει όλα όσα χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για την έρευνά τους: το σπίτι της Κηφισιάς, που ο ίδιος πούλησε μετά το θάνατο της γυναίκας του, την ειλικρινή, συντροφική σχέση τους, αλλά και τα “γλυκά ξεπορτίσματά” του στην αθηναϊκή νύχτα.

Αστυνομικός της ασφάλειας Αττικής που κατάφερε να εξιχνιάσει το έγκλημα είπε στο “Έθνος”: “Διαβάσαμε τον ‘Θησαυρό του Χρόνου’ και αναγνωρίσαμε κάποια από τα ευρήματα που είχαν προκύψει από την έρευνά μας. Κάπως έτσι και με την βοήθεια της τεχνολογίας φυσικά προσανατολιστήκαμε στους νεαρούς Ρουμάνους που ευθύνονται για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα”.

Ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στις 5 Δεκεμβρίου, από έναν συνεργάτη του. Λίγο πριν τη δολοφονία βρισκόντουσαν μαζί σε καφέ της περιοχής και ο συγγραφέας του είπε ότι θα ανέβαινε στο διαμέρισμά του για να πάρει ένα χάπι και θα επέστρεφε. όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Βρέθηκε με εκδορές, μώλωπες και χτυπήματα σε όλο του το σώμα ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό. Τα δωμάτια του σπιτιού ήταν αναστατωμένα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία.

Ποιοι είναι οι δύο νεαροί Ρουμάνοι που φέρονται να σκότωσαν το συγγραφέα 

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 25χρονο Ρουμάνο με το όνομα Στέφαν Μ. και αναζητούν έναν ακόμα ομοεθνή του ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός έχει ομολογήσει τα πάντα, πλην της ανθρωποκτονίας που αποδίδει σε ατύχημα. “Τον σπρώξαμε και έπεσε στο πάτωμα. Μετά είδαμε ότι δεν κουνιόταν και καταλάβαμε ότι είναι νεκρός” φέρεται να υποστήριξε. Ωστόσο, τα ιατροδικαστικά ευρήματα τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Πώς οδηγήθηκε στη σύλληψή τους η Αστυνομία

Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι, μετά τη συμπλοκή που είχε στο παρελθόν ο Μένης Κουμανταρέας με μετανάστη από την Αλβανία, διατηρούσε στενότερες επαφές με Ρουμάνυς υπηκόους. Για το λόγο αυτό αυτό έψαχναν στη ρουμανική κοινότητα για το δράστη. Η άρση του απορρήτου οδήγησε σε ένα κινητό από τα λεγόμενα “πακιστανικά” που είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους. Ωστόσο, το γεγονός ότι το ίδιο κινητό είχε απασχολήσει το 2013 για θέμα αλλοδαπών στην Κρήτη, οδήγησε στον εντοπισμό του Στεφάν και του συνεργού του.

Τον γνώριζα από 16 χρονών. Μας “χαρτζιλίκωνε”

Σύμφωνα με όσα φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ο 25χρονος,  γνώριζε τον συγγραφέα από 16 ετών. Όπως είπε, συνήθιζε να κερνάει τον ίδιο και άλλους ομοεθνείς του με τους οποίους διατηρούσε φιλικές επαφές. “Τρώγαμε μαζί και πλήρωνε εκείνος. Μας δάνειζε χρήματα ή μας χαρτζιλίκωνε”, είπε.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι γνώριζε πως ο Μένης Κουμανταρέας είχε πουλήσει το σπίτι του στην Κηφισιά και είχε τα χρήματα στο διαμέρισμά του, στοιχείο που φαίνεται να επιβεβαιώνει η Αστυνομία από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα