Μετέφεραν πεζή μεγάλες ποσότητες κάνναβης μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων

Μετέφεραν πεζή μεγάλες ποσότητες κάνναβης μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 20 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν, χθες το απόγευμα, σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, οι δύο δράστες, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους που υπερβαίνει τα 29 κιλά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω ποταμού, απορρίπτοντας τους σάκους με τα ναρκωτικά πλην όμως καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ADVERTISING

SHARE: