Μετρό: Βαρύ κατηγορητήριο για τους ανήλικους δράστες του ξυλοδαρμού και τον αστυνομικό

Μετρό: Βαρύ κατηγορητήριο για τους ανήλικους δράστες του ξυλοδαρμού και τον αστυνομικό

Αρνήθηκαν την δακτυλοσκόπηση τα δύο ανήλικα αδέρφια κάτι που κάνει αρκετά πιθανή την εμπλοκή τους και σε άλλες πιθανές παράνομες πράξεις

Στο Περιστέρι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ και συνελήφθησαν οι ανήλικοι Έλληνες και αδέρφια 15 και 17 ετών αντίστοιχα, που είναι υπεύθυνοι για τον ανηλεή ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ Ομόνοιας, μόνο και μόνο επειδή τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν τις μάσκες τους και να κατεβάσουν τα πόδια τους από τις θέσεις.

Οι δράστες περίμεναν μάλιστα να ξεκινήσει πάλι ο συρμός πριν επιτεθούν στον σταθμάρχη, τον οποίο έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με απίστευτη μανία, με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Απολογία στον εισαγγελέα των δύο ανηλίκων αδελφών 15 και 17 ετών που φέρονται ως δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ της Ομόνοιας Eurokinissi

Ως προς το χρονικό, αμέσως μετά την πράξη τους, έτρεξαν και επιβιβάστηκαν σε άλλη γραμμή και συγκεκριμένα στην γραμμή του Ηλεκτρικού για Μοναστηράκι, όπου και κατέβηκαν. Οι πράξεις τους αλλά και η διαδρομή τους είχε καταγραφεί από κάμερες, το υλικό τον οποίων αξιολογήθηκε από την Ασφάλεια για τον εντοπισμό τους.

Κατόπιν συμβουλών ενός ειδικού φρουρού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είναι οικογενειακός φίλος τους, κρύφτηκαν ώστε να μην εντοπιστούν και να αποφύγουν την σύλληψη. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τις βαριές κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και ο συγκατηγορούμενός τους, επίορκος αστυνομικός, που τους βοήθησε να κρυφτούν, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπόθαλψης και της παράβασης καθήκοντος.

Απολογία στον εισαγγελέα των δύο ανηλίκων αδελφών 15 και 17 ετών που φέρονται ως δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ της Ομόνοιας Eurokinissi

Σημειώνεται ότι οι νεαροί ταυτοποιήθηκαν από τα στοιχεία που ήδη είχε η Αστυνομία και στη συνέχεια και από την αναγνώριση του θύματός τους, ενώ οι ίδιοι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση, κάτι αρκετό ύποπτο, καθώς καθιστά πιθανή την εμπλοκή τους σε πιθανές άλλες παράνομες πράξεις. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναφέρει:

«Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version