Μπαράζ ελέγχων της Τροχαίας σε οδηγούς ταξί

Ταξί σε δρόμο της Αθήνας.
Ταξί σε δρόμο της Αθήνας. EUROKINISSI

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο Λιμάνι και στο Αεροδρόμιο - Σε μια περίπτωση, οδηγός ταξί είχε προβεί σε σκόπιμη επέμβαση στην ταμειακή μηχανή του, με ειδική συνδεσμολογία και κρυφό διακόπτη προκειμένου να μην εκδίδει αποδείξεις.

Στο πλαίσιο εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, που πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Σταθμό Λαρίσης, καθώς και σε σημεία με προορισμούς από και προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Λιμένα Πειραιώς), ελέγχθηκαν συνολικά 148 οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν συνολικά 47 πειθαρχικές παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας των ταξί.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για επιλογή επιβατών, 12 παραβάσεις για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί, 9 παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς τουρίστες, μία παράβαση για άρνηση μίσθωσης.

Για τις παραβάσεις αυτές, ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ταξί για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και αφαιρέθηκαν 22 άδειες κυκλοφορίας και ταυτάριθμα ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, 22 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί.

Περαιτέρω και στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθη ένας οδηγός ταξί. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ο συγκεκριμένος οδηγός του ταξί είχε προβεί σε σκόπιμη επέμβαση στην ταμειακή μηχανή του οχήματος, με ειδική συνδεσμολογία και κρυφό διακόπτη (on-off), με τον οποίο μπλόκαρε την λειτουργία της, με συνέπεια την μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

ADVERTISING

SHARE: