Μύκονος: Ξαναχτύπησαν οι Ιταλοί ληστές που “ειδικεύονται” στα ρολόγια χειρός

Μύκονος: Ξαναχτύπησαν οι Ιταλοί ληστές που “ειδικεύονται” στα ρολόγια χειρός
Εικόνα από το λιμάνι της Μυκόνου EUROKINISSI

Αυτή την φορά πρόκειται για δύο ζευγάρια Ιταλών - Έσπρωξαν έναν Γαλλομαροκινό και πέφτοντας εκείνος τον έπιασαν από το χέρι και του αφαίρεσαν ένα ρολόι αξίας 60.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε την Κυριακή άλλη μια αφαίρεση ρολογιού χειρός μεγάλης αξίας από πεζό στη Μύκονο και συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες. Πρόκειται για δυο 25χρονους Ιταλούς καθώς και δυο ομοεθνείς τους γυναίκες, ηλικίας 26 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της συνέργειας σε διάπραξη ληστείας.

Όπως εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, το περασμένο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στη Χώρα Μυκόνου οι δυο άνδρες ενεργώντας από κοινού προσέγγισαν ένα Γαλλομαροκινό που κινούταν πεζός και αφού τον έσπρωξαν και έπεσε του αφαίρεσαν βίαια από το χέρι ρολόι χειρός αξίας 60.000 ευρώ.

Αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας δίκυκλο, ενώ ταυτόχρονα οι δυο γυναίκες συνεργοί τους άλλαξαν καταλύματα διαμονής προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν είχε ενοικιαστεί από τον ένα 25χρονο, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας. Το πλαστό δελτίο ταυτότητας κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές ημέρες συνελήφθησαν και πάλι μέλη ιταλικής συμμορίας που είχαν ληστέψει με τον ίδιο τρόπο έναν Σαουδάραβα, ενώ τα τελευταία χρόνια, είναι πολλές οι συμμορίες που δρουν έτσι και έχουν εξαρθρωθεί στη Μύκονο, με την ίδια προέλευση από την Νότια Ιταλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα