"Νεκροταφείο" αυτοκινήτων σε οικισμό του Λαγκαδά

"Νεκροταφείο" αυτοκινήτων σε οικισμό του Λαγκαδά

Για περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής κατηγορείται 48χρονος

Σε "νεκροταφείο" αυτοκινήτων είχε μετατρέψει τους τελευταίους μήνες 48χρονος δύο ιδιόκτητους χώρους στον ορεινό οικισμό Όσσα του δήμου Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας, σύμφωνα με την Αστυνομία, περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

Πρόκειται για έμπορο και μηχανικό αυτοκινήτων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή υπαλλήλων της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά την επιτόπια έρευνά τους διαπιστώθηκε ότι 48χρονος, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, είχε εναποθέσει -τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο- στον πρώτο χώρο 25 αμαξώματα αυτοκινήτων, ανταλλακτικά και μηχανικά μέρη των οχημάτων, ενώ στον δεύτερο χώρο άλλα δέκα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία δεν έφεραν τις προβλεπόμενες πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα συγκεκριμένα ευρήματα εντοπίστηκαν διάσπαρτα, υπαίθρια και σε αδιαμόρφωτο μη στεγανοποιημένο δάπεδο, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ενώ για τα οχήματα που δεν έφεραν μηχανή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά που να αποδεικνύουν τον χαρακτηρισμό τους ως απορρυπασμένα.

Η σχετική δικογραφία αποστέλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE: