Νέοι μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Νέοι μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου
sooc

Ποια πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα προσέλθουν το επόμενο διάστημα ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου

Μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ξένιας Δημητρίου, κλητεύθηκαν ως μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου οι εξής:

Για τις 3 Μαρτίου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Καπελέρης, ο πρώην γ.γ. υπουργείου Οικνομικών Ηλ. Πλασκοβίτης και ο Αντ. Μπάνος.

Για τις 4 Μαρτίου καλούνται να καταθέσουν ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Κ. Στασινόπουλος και ο προκάτοχός του και κατηγορούμενος στην υπόθεση για τη μη πολιτικά πρόσωπα, Ιω. Διώτη.

Όλοι τους συμμετείχαν, κατά την εισαγγελική λειτουργό, στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Παπακωνσταντίνου: Στα 6,2 εκατ. η μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη των συγγενών

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ζήτησε να κλητευθούν ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος και νυν υπουργός Διαφθοράς, Παν. Νικολούδης καθώς και ο Φωκ. Γεωργακόποπουλος πρόεδρος του ΝΣΚ.

Σε ότι αφορά στον κ. Νικολούδη, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι θέλουν να εξεταστεί για τη νομιμότητα της λίστας Λαγκάρντ.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι κανένας από τους μάρτυρες δεν έχουν εμπλακεί με τη λίστα και δεν γνωρίζουν κάτι, ενώ οι απόψεις τους είναι καθαρά επιστημονικές. “Οι μάρτυρες που καλούμε έχουν εμπλακεί στην πορεία της υπόθεσης. Δεν έχω αντίρρηση να διαβαστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων που πρότεινε η υπεράσπιση, διαφορετικά να απορριφθεί το αίτημα”, είπε η Ξένια Δημητρίου.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα