Οι διάλογοι του Σπανού με τον ανακριτή. Επιμένει ότι το “ψάρεμα” δεν ήταν συνθηματικό

Οι διάλογοι του Σπανού με τον ανακριτή. Επιμένει ότι το “ψάρεμα” δεν ήταν συνθηματικό
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων ο Γ. Σπανός. Τι είπε στον ανακριτή για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Στην εκδοχή του “ψαρέματος”, με… πραγματική βάρκα και ψάρια επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για το σκάνδαλο της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο κ. Σπανός κατά την απολογία του στον ανακριτή, επέμεινε ότι  δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν, ενώ εξήγησε και τη σχέση του με τον κ. Βογιατζή, τον υπάλληλο του τελωνείου Πειραιά, που επίσης έχει προφυλακιστεί για την ίδια υπόθεση.

Ακολουθεί ο διάλογος με τον ανακριτή

Σπανός: Έχω ανθρώπινες φιλικές σχέσεις με τον κ. Βογιατζή. Στο παρελθόν έχω πάει μαζί του και με τον υπάλληλο μου Γεώργιο Ρηγάκη για ψάρεμα. Και αφορούσε τόπους για ψάρεμα, διότι δύο χόμπι έχω, το ποδόσφαιρο και το ψάρεμα.

Ανακριτής: Όταν λέγατε ότι “σήμερα οι φίλοι μας θα πάνε για ψάρεμα να δοκιμάσουν τη μηχανή…” σε τι αναφερόσασταν;

Σπανός: Γνωρίζω ότι, έχει, λόγω της εργασίας του, ιδιαίτερο φόρτο, στο τέλος της ημέρας, αν ήθελα να πάμε για ψάρεμα, μετά το τέλος της εργασίας του το μεσημέρι.

Ανακριτής: Ποιοι είναι αυτοί οι τόποι που αναφέρεται ο Βογιατζής;

Σπανός: Υποθέτω ότι, εννοεί τόπους για ψάρεμα.

Ανακριτής: Συνήθως με τι καιρό ψαρεύετε;

Σπανός: Να μην έχει κακοκαιρία.

Ο κ. Σπανός, μετά τις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή, φέρεται να αναρωτήθηκε γιατί εφόσον οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του, δεν προσπάθησαν να επαληθεύσουν αν πράγματι πήγαινε για ψάρεμα ή για το αν τα βυτιοφόρα έκαναν “παράνομες” επιστροφές, φορτωμένα με καύσιμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει και η απολογία του προφυλακισμένου υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ Ε. Χατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που ειδοποιούσε για τους επικείμενους ελέγχους. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Γ. Σπανό και αρνήθηκε ότι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες περιέχουν κάτι μεμπτό.

Ανακριτής: Tι εννοείτε όταν λέτε “πάνε Πετράλωνα, ΣΔΟΕ, και μετρολογία, εντάξει;”.

Χατζόπουλος: Σε συζητήσεις με τον κ. Αναστασόπουλο, ως φίλος και μόνο, τον συμβούλευα να μην έχει υπερβολικά χαμηλές τιμές, διότι έτσι θα ήταν στοχοποιημένος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία με ημερομηνία. Απλά ήξερα ότι θα έβγαιναν έλεγχοι από ΣΔΟΕ και Μετρολογία, χωρίς να ξέρω το χρόνο, τα πρόσωπα που θα έκαναν τον έλεγχο, απλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που υπήρχε στην υπηρεσία ότι, θα ελεγχθούν τα μαγαζιά, που πουλούσαν φθηνά. Ήταν μια προειδοποίηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα