Ερευνούσαν τις επιθέσεις στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη- εξάρθρωσαν σπείρα ναρκωτικών

Ερευνούσαν τις επιθέσεις στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη- εξάρθρωσαν σπείρα ναρκωτικών
Αυτοκίνητο της Αστυνιμίας(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) Eurokinissi

Ταυτοποιήθηκαν συνολικά τα στοιχεία 49 ατόμων εκ των οποίων, 6 μελών της σπείρας και 43 χρηστών ναρκωτικών ουσιών

Εξιχνιάστηκε από την Κρατική Ασφάλεια και την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η δράση εγκληματικού κυκλώματος η οποία δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στη περιοχή των Εξαρχείων καθώς και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

Η εμπλοκή της Κρατικής Ασφάλειας έχει να κάνει με τις έρευνες που πραγματοποιούσαν οι αξιωματικοί της για τον εντοπισμό των δραστών που ήταν υπεύθυνοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, όμως κατά την διάρκεια των ερευνών και αντί να φτάσουν σε αυτούς, ήρθαν πληροφορίες στην κατοχή τους για σπείρα που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη και την διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι μάλιστα είχαν σχέσεις και αποτελούν παρακλάδι της μεγάλης εκείνης σπείρας των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο από την Δίωξη Ναρκωτικών, οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή επί σειρά ετών.

Έτσι λοιπόν, συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα, δύο μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας 33χρονος Έλληνας και ένα 29χρονος Νιγηριανός. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα ακόμη μέλη ως διακινητές και ταυτοποιήθηκαν άλλα 43 άτομα ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια κάνναβης καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή των Εξαρχείων και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας ( Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Αμπελόκηποι, Πλ. Κολιάτσου κλπ).

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 552 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 855 ευρώ καθώς και τετράδιο με διάφορες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα