Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
Eurokinissi

Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" ανέλαβαν την βομβιστική επίθεση στη Δάφνη. Προαναγγέλλουν νέες επιθέσεις

Με μια τετρασέλιδη προκήρυξη που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το όχημα της διευθύντριας των Φυλάκων Κορυδαλλού στη Δάφνη την Παρασκευή το πρωί.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι, μετά από σιωπή δύο χρόνων η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει σε κοινό μέτωπο με τις συμμορίες Συνείδησης και τους πυρήνες FAI, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τη Σέχτα Επαναστατών.

Το χτύπημα γίνεται με αφορμή την παράταση κράτησης των δέκα μελών της Συνωμοσίας, ενώ επισημαίνεται και η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

Ειδική αναφορά γίνεται στις εφόδους των ΕΚΑΜ στις φυλακές όλης της χώρας και στη στάση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στην προκήρυξη στηλιτεύεται η στάση της πλειοψηφίας των ποινικών κρατουμένων λέγοντας ότι «έχει ανταλλάξει απο καιρό την ελευθερία και την αξιοπρέπεια με μια δόση πρέζας, με μεροκάματα, με μια πιο «ευνοϊκή» μεταγωγή, με ένα καινούργιο κινητό…».

Στο κείμενο γίνεται σκληρή κριτική σε τάσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου κατηγορώντας τες ότι «τώρα μοστράρουν τα αναρχοπαράσημα τους στην πασαρέλα του βούρκου των Εξαρχείων».

Η προκήρυξη αναφέρει τον ρόλο της FAI και στη δράση της σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα. Μάλιστα, κλείνουν την προκήρυξη προαναγγέλλοντας νέες επιθέσεις. “Αδέρφια το ραντεβού ισχύει, θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένετε…”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά την 4σέλιδη προκήρυξη

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά τη γνησιότητα της προκήρυξης.

Σημειώνεται ότι η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε το ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας και ζημιές στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι από την 4η Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας στις Φυλακές Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Κώστας Σακκάς.

“Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της”, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή καταδικάζοντας την επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα