Υπόθεση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Παραδόθηκε στο Λονδίνο το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα

Υπόθεση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Παραδόθηκε στο Λονδίνο το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα

Εμφανίστηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου το μεσημέρι της Τετάρτης το καταζητούμενο ζεύγος για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα

Συνελήφθησαν στο Λονδίνο οι καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης, για την υπόθεση του ΤΤ, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γριβέας- Βάτσικα παρουσιάστηκαν στη Σκότλαντ Γιαρντ, όπου συνελήφθησαν. Ήδη, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Ο επιχειρηματίας διώκεται για δάνειο 17 εκατ. ευρώ, που έλαβε το 2009 από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υποτίθεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, και εξαφανίστηκε τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του λίγο πριν τις αποκαλύψεις.

Ήταν Αύγουστος του 2009, όταν ο κ. Γριβέας ζήτησε από τον κ. Φιλιππίδη 17 εκατ. ευρώ ως δάνειο, λέγοντας ότι το δάνειο αυτό το θέλει από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Αναστασία Βάτσικα, η οποία ξεκίνησε και αυτή την επαγγελματική της καριέρα με τη σύσταση μίας εταιρίας για επιστημονικές εκδόσεις.

Έδρα της εταιρίας ήταν στο Μαρούσι, σ΄ένα μικρό διαμέρισμα 100 τ.μ. με ενοίκιο. Ήταν τότε που δημιουργήθηκε η κοινή τους εταιρία C&C, η οποία είχε ως "αποστολή" τη διοργάνωση συνεδρίων, κάθε λογής συνεδρίων, κυρίως όμως ιατρικών. Γι΄αυτή την εταιρία ζήτησε το δάνειο των 17 εκατ. ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, Γιώργος Καψής.

Ο συνήγορος των δύο, που είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με δανειοδότηση που είχαν λάβει από την τράπεζα επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον των βρετανικών Αρχών με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού». Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:

 «Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συλλογή με παλάτια έκανε ο Γριβέας, κατηγορούμενος του Τ.Τ.

SHARE:

24Media Network