'Παρέμβαση' στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία

'Παρέμβαση' στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Όπως αναφέρουν τα άτομα που πέταξαν τρικάκια το έκαναν ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των ανταρτών και ανταρτισσών στο Αφρίν της Συρίας

Συμβολική παρέμβαση με πανό και τρικάκια μπροστά από τα γραφεία της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της " πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στο Αφρίν" και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, "ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των ανταρτών και ανταρτισσών των YPG, YPJ, καθώς και των διεθνιστών αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κομμουνιστών που μάχονται μέσα από τις τάξεις του International Freedom Battalion, του I.R.P.G.F. και του Ε.Σ.Δ.Α., με το όπλο στο χέρι για την προάσπιση του ελευθεριακού επαναστατικού εγχειρήματος στη Ροζάβα" αναφέρουν στη ανακοίνωσή τους.

"Αυτή τη στιγμή, ο τουρκικός στρατός, με τη βοήθεια του ελεύθερου συριακού στρατού (Free Syrian Army) και την αρωγή ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ένοπλων μονάδων από τα παρακλάδια της Αλ Νούσρα και της Αλ Κάϊντα, αλλά και με την πλήρη ανοχή τόσο των ισχυρών (βλ. ΝΑΤΟ, Η.Π.Α., Ρωσία), όσο και των πιο περιφερειακών δυνάμεων (βλ. καθεστώς Άσαντ στη Συρία, Ιράν), αιματοκυλίζουν το καντόνι του Αφρίν στα πλαίσια της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2018." αναφέρουν σε ανακοίνωση που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Το πρωί της Δευτέρας 19/3 πραγματοποιήσαμε συμβολική παρέμβαση με πανό και τρικάκια μπροστά από τα γραφεία της Turkish Airlines, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των ανταρτών και ανταρτισσών των YPG, YPJ, καθώς και των διεθνιστών αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κομμουνιστών που μάχονται μέσα από τις τάξεις του International Freedom Battalion, του I.R.P.G.F. και του Ε.Σ.Δ.Α., με το όπλο στο χέρι για την προάσπιση του ελευθεριακού επαναστατικού εγχειρήματος στη Ροζάβα. Αυτή τη στιγμή, ο τουρκικός στρατός, με τη βοήθεια του ελεύθερου συριακού στρατού (Free Syrian Army) και την αρωγή ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ένοπλων μονάδων από τα παρακλάδια της Αλ Νούσρα και της Αλ Κάϊντα, αλλά και με την πλήρη ανοχή τόσο των ισχυρών (βλ. ΝΑΤΟ, Η.Π.Α., Ρωσία), όσο και των πιο περιφερειακών δυνάμεων (βλ. καθεστώς Άσαντ στη Συρία, Ιράν), αιματοκυλίζουν το καντόνι του Αφρίν στα πλαίσια της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2018.

Η γενοκτονία του αντιστεκόμενου κουρδικού λαού στο Αφρίν είναι προ των πυλών, καθώς οι σχεδιασμοί του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ερντογάν καθιστούν σαφές πως επιδιώκουν να βάλουν ένα αιματηρό τέλος στην ανάπτυξη του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στο βορειοδυτικό Κουρδιστάν και στη Μέση Ανατολή γενικότερα. Το τουρκικό κράτος και κεφάλαιο έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή της Μέσης Ανατολής με στόχο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, αποσκοπώντας παράλληλα στη γενικότερη ισχυροποίησή τους στην παγκόσμια κλίμακα κυριαρχίας. Ως προμετωπίδα του τουρκικού κεφαλαίου και οργανικό κομμάτι του τουρκικού κρατικού μηχανισμού, οι Turkish Airlines έχουν μόνο να κερδίσουν σε κάθε μιλιταριστική επέμβαση του τουρκικού στρατού. Γι’ αυτό, θεωρούμε πως η εν λόγω εταιρεία φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το συντελούμενο ξεκλήρισμα του κουρδικού λαού και είναι συνεπώς υπόλογη για τις ενέργειες της πολεμικής μηχανής του τουρκικού κράτους.

800.000 άνθρωποι στο Αφρίν βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα. Απέναντί τους στέκει η 2η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Σημειωτέον, το μεγαλύτερο τμήμα τόσο του καντονιού, αλλά και το σύνολο, πλέον, της πόλης του Αφρίν, δε βρίσκεται πια υπό τον έλεγχο των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (Syrian Democratic Forces). Είναι αλήθεια πως ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχες του δυνάμεις υπερτερούν των Κούρδων και διεθνιστών ανταρτών τόσο σε επίπεδο έμψυχου πολεμικού δυναμικού, όσο και στο πεδίο του πολεμικού εξοπλισμού. Το Αφρίν έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της αντίδρασης, όμως δεν είναι μόνο του. Οι όπου γης διεθνιστές είμαστε μαζί στον αγώνα των Κούρδων/ισσών ανταρτών/ισσών και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε, προσπαθώντας να οξύνουμε τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο στη μεριά του χάρτη στην οποία βρισκόμαστε, κρίνοντας αναγκαία τη διεθνιστική γεφύρωση των αγώνων που δίνουν οι από τα κάτω απέναντι στους δυνάστες και τους καταπιεστές τους, επιδιώκοντας την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση."

ADVERTISING

SHARE: