Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση Energa και Hellas Power

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση Energa και Hellas Power
high-voltage cables Getty Images

Για πέντε νέους κατηγορούμενους εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα διαφθοράς

Εντάλματα σύλληψης για πέντε νέους κατηγορουμένους στην υπόθεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power, εξέδωσε ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκτελεστεί τα δύο από τα πέντε εντάλματα, ενώ παραμένουν μέχρι στιγμής καταζητούμενοι οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο κ. Γεωργουλεάς προχώρησε στην έκδοση των νέων ενταλμάτων σύλληψης μετά τη διαβίβαση στοιχείων για την εμπλοκή των πέντε προσώπων από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό, τα οποία είχαν αποσταλεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται.

Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν τους υπεύθυνους των δυο εταιρειών καθώς οι εν λόγω πάροχοι φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι υπαίτιοι των δύο εταιρειών φέρονται να έβγαζαν τα επίμαχα ποσά σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Έξι μάλιστα από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση που είχαν την ευθύνη των εταιρειών Εnerga και Hellas Power μετά την απολογία τους στον ανακριτή, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Συνολικά η ζημιά για το Δημόσιο κατά το κατηγορητήριο φαίνεται να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα