Πήγαν να κάψουν αυτοκίνητο συγγενή του Παπαδημούλη

Πήγαν να κάψουν αυτοκίνητο συγγενή του Παπαδημούλη

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν με υλικά εμπρησμού λίγο πριν κάψουν αυτοκίνητο συγγενή του Παπαδημούλη. Οι δυο συλληφθέντες δεν είναι αντιεξουσιαστές, εξετάζεται μήπως ανήκουν σε ακροδεξιά οργάνωση χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποιο αποδεικτικό υλικό

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν ένας πατέρας με τον γιο του με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή τους, μαζί με πλήθος μπιτονιών και εμπρηστικών μηχανισμών έτοιμων για χρήση. Πρόκειται για συνταξιουχο καθηγητή μέσης εκπαίδευσης ενώ ο γιος του είναι Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού.

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, μήπως ανήκουν σε ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση αλλά και ποιοι ήταν οι στόχοι τους στο Νέο Ψυχικό που συνελήφθησαν, καθώς πέρα από το αυτοκίνητο που επιχείρησαν να κάψουν, το οποίο ανήκε σε συγγενή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, είχαν μαζί τους αρκετά εμπρηστικά υλικά και για άλλες επιθέσεις. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάποιο αποδεικτικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν και αυτό προβληματίζει την κρατική ασφάλεια για τα κίνητρα των δραστών, καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι συνεργάσιμοι.

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος και ο 21χρονος γιος του συνελήφθησαν χθες στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Πήγαν να κάψουν αυτοκίνητο συγγενή του Παπαδημούλη

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, να περιεργάζονται Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν ανασφάλιστο. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν άμεσα, τους εντόπισαν την στιγμή που απομακρύνονταν από το σημείο και τους ακινητοποίησαν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς πλαστικές σακούλες με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού, ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 4 λίτρων, περιέχον εύφλεκτο υγρό στο μεγαλύτερο τμήμα του, ένα σακίδιο περιέχον πριονίδι, εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, μία πλαστική σακούλα περιέχουσα πριονίδι, εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, 16 τεμάχια υφασμάτων με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού και ένα  μεταλλικό δοχείο περιέχον υγρό άγνωστης σύστασης.

Πήγαν να κάψουν αυτοκίνητο συγγενή του Παπαδημούλη

Επιπλέον, στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περιλαίμιο και ένας αναπτήρας, ενώ στην κατοχή του 21χρονου ένα μαχαίρι, ένας σκούφος, ένα ζεύγος γάντια και ένας αναπτήρας. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια του 63χρονου και του 21χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο:

Δύο  πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 4 λίτρων έκαστο, περιέχοντα κατά το ήμισυ εύφλεκτο υγρό, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο χώρο εντοπισμού των δραστών

*Μία μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα

*Δύο κυνηγετικά όπλα τύπου flobert

*Ένα αεροβόλο πιστόλι

*Μία βαλλίστρα

*Δύο άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων

*Ένα περιλαίμιο

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*Ένα αεροβόλο πιστόλι

*Ένα μαχαίρι

*Δύο μεταλλικά βυκία

*Μία αμπούλα αερίου

*Μια χειροποίητη λαβή με προσαρμοσμένα επ’ αυτής δύο μεταλλικά καρφιά

*Ένα αυτοσχέδιο βέλος

*Τρία πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 4 λίτρων έκαστο, κενά περιεχομένου, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο χώρο εντοπισμού των δραστών

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα πειστήρια, απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network