Πληροφορίες για άλλα δύο ύποπτα άτομα ζήτησαν οι γαλλικές από τις ελληνικές Αρχές

Πληροφορίες για άλλα δύο ύποπτα άτομα ζήτησαν οι γαλλικές από τις ελληνικές Αρχές
Police officers stand near a building in Toulouse, France, Wednesday March 21, 2012 where a suspect in the shooting at the Ozar Hatorah Jewish school is barricaded in an apartment building. A French gunman claiming al-Qaida links and suspected in the killings of three Jewish children, a rabbi and three paratroopers barricaded himself in an apartment Wednesday after a predawn police raid erupted into a firefight. (AP Photo/Bob Edme) ASSOCIATED PRESS

Οι ελληνικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και συντάσσουν λίστες υπόπτων που τίθενται υπό στενή παρακολούθηση ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλα αιτήματα τόσο των γαλλικών Αρχών όσο και άλλων διωκτικών Αρχών της ΕΕ για περαιτέρω διερεύνηση

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τα άτομα που έχουν κριθεί κατά καιρούς ως ύποπτοι για εξτρεμιστική δραστηριότητα και έχουν περάσει από την χώρα μας ήταν μουσουλμάνοι όμως ήταν και υπήκοοι χωρών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε χώρες Σένγκεν.

Ακόμα λοιπόν και αν υπήρχε κάτι γι αυτούς το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν απλά να παρακολουθούνται στενά, αφού αν δεν έχουν αποδεδειγμένα πράξει κάτι παράνομο, δεν μπορούν να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος τους.

Αυτό το γεγονός λίγο έως πολύ το επιβεβαίωσε και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης κατά τη χθεσινή του συνέντευξη, πως όντως συνέβαινε.

Την ίδια ώρα μετά τα συνολικά 5 ονόματα που ζήτησαν οι γαλλικές Αρχές να διασταυρώσουν οι ελληνικές Αρχές και από τα οποία προέκυψε η μία και μοναδική περίπτωση της Λέρου, χθες οι γαλλικές Αρχές ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές να πραγματοποιήσουν έρευνα και για άλλα δυο ονόματα μήπως τυχόν είχαν κάτι γι αυτούς.

Ενδεχομένως μάλιστα, για τον έναν να προέκυπταν σχέσεις με την περίπτωση του 25χρονου Αχμέντ Αλμουχαμέντ, που ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους πιθανούς καμικάζι και πέρασε από την Λέρο τον Οκτώβριο μαζί με άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247 και γι αυτές τις τελευταίες δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα της έρευνας των ελληνικών Αρχών ήταν αρνητικό και δεν προέκυψε μέχρι στιγμής να έχουν στοιχεία γι αυτούς.

Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και συντάσσουν λίστες υπόπτων που τίθενται υπό στενή παρακολούθηση ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλα αιτήματα τόσο των γαλλικών Αρχών όσο και άλλων διωκτικών Αρχών της ΕΕ για περαιτέρω διερεύνηση και διασταύρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα