Πληρώνουν 30 καταθέτες της λίστας Μπόργιανς

Πληρώνουν 30 καταθέτες της λίστας Μπόργιανς

Έλληνες καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς δηλώνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν

“Ουρά” στις κατά τόπους ΔΟΥ παίρνουν ελεγχόμενοι καταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Μπόργιανς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους επίμαχους καταθέτες, περίπου 30 άτομα, έχουν ήδη προσέλθει ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και δηλώνουν διατεθειμένοι να καταβάλουν τα ποσά που απαιτούνται. Πρόκειται για πρόσωπα, σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και στο επόμενο διάστημα αναμενόταν να κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα.

Αντ’ αυτού, όταν βρέθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, καθώς κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι φοροδιαφυγής, εμφανίζονται να δηλώνουν ότι θα ρυθμίσουν όσα ζητήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών.

Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει ότι προτού ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις, θα υποβάλλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις στις οποίες θα συμπεριλάβουν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα UBS και θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, προκειμένου να σταματήσει η ποινική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα