Ποια στοιχεία συνδέουν το διπλό φονικό με τις γνωστές τρομοκρατικές ομάδες

Ποια στοιχεία συνδέουν το διπλό φονικό με τις γνωστές τρομοκρατικές ομάδες
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι είναι αυτό που συνδέει το διπλό φονικό με τις γνωστές τρομοκρατικές ομάδες. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι τελευταίες προκηρύξεις και τα μηνύματα των οργανώσεων

Ενδεχόμενες σχέσεις των δραστών της εν ψυχρώ διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο με τρομοκρατικές οργανώσεις εξετάζουν στην Αντιτρομοκρατική, έχοντας βάλει μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο όλες τις τελευταίες προκηρύξεις και τα τελευταία μηνύματα οργανώσεων.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, είτε να πρόκειται πίσω από την επίθεση μία πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση με μέλη παλιά και νέα, είτε μια από τις γνωστές στην Αντιτρομοκρατική οργανώσεις.

Στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν το τελευταίο διάστημα μεγάλο αιματηρό χτύπημα και οι επιτελείς της Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά λειτούργησε σαν καταλύτης και άλλαξε τον στόχο των τρομοκρατών, οι οποίοι ενδεχομένως να σχεδίαζαν άλλο χτύπημα εδώ και μήνες.

“Σέχτα Επαναστατών”

Οι αρχές “βλέπουν” αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο δράσης και διαφυγής των εκτελεστών με τη “Σέχτα Επαναστατών”, η οποία δεν αποκλειεται να επιστρέφει με τη διπλή δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, 3,5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Η εν λόγω οργάνωση έχει “σιγήσει” από το τελευταίο φονικό χτύπημα το 2010 με θύμα τον δημοσιογράφο, τον οποίο είχαν σκοτώσει με 16 σφαίρες. Και σε αυτή τη δολοφονία αλλά και στην εκτέλεση του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, με 24 σφαίρες, τον Ιούνιο του 2009 στα Πατήσια, οι εκτελεστές είχαν χρησιμοποιήσει δύο όπλα των εννέα χιλιοστών, στη μία περίπτωση πιστόλι και στην άλλη σκόρπιον.

Άλλωστε μαζί με την προκήρυξη που είχε στείλει μετά τη δολοφονία του Γκιόλια υπήρχε και φωτογραφία με το οπλοστάσιο της οργάνωσης, στο οποίο υπήρχαν πιστόλια τύπου Ζάσταβα, παρόμοια με αυτό που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές στη χθεσινή διπλή δολοφονία.

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό στον τρόπο δράσης της “Σέχτας” και των δολοφόνων που χτύπησαν χθες στο Νέο Ηράκλειο είναι ότι έδωσαν και χαριστικές βολές στα θύματά τους πυροβολώντας τα στο κεφάλι.

Νίκος Μαζιώτης

Στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και ο νούμερο ένα καταζητούμενος για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος μαζί με τη συγκατηγορούμενη σύζυγό του Π. Ρούππα, εδώ και 1,5 χρόνο, μετά την απόφαση των δικαστών να τους αποφυλακίσουν λόγω παρέλευσης της 18μηνης προφυλάκισής τους, πριν να ολοκληρωθεί η δίκη τους.

Από τότε, Μαζιώτης και Ρούππα έχουν εξαφανιστεί. Όμως με επιστολή τους στο Διαδίκτυο μετά τη δολοφονία Φύσσα είχαν αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή και στην ανάγκη ένοπλου αγώνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Έχουμε την υποχρέωση να πολεμήσουμε, και να αποδεχτούμε την σκληρή αλήθεια ότι αν θέλουμε νίκες θα πρέπει να περάσουμε στην επίθεση. Όχι όμως ως οι ‘ταλαίπωροι που διαμαρτύρονται για την καθεστωτική αυταρχικότητα’, που παθητικά υπομένουν τη βία του συστήματος ως αναπόφευκτη, που μαχαιρώνονται από τους νεοναζί μπράβους του καπιταλιστικού καθεστώτος και του κράτους, αλλά ως αυτοί που επιχείρησαν να το νικήσουν”.

Κάτι που δεν διαφεύγει από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι ότι ο “Επαναστατικός Αγώνας” τον Ιανουάριο του 2009 είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά αστυνομικό των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού ως αντίδραση στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Κορκωνέα.

“Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”

Ένα από τα πιθανά σενάρια που έχουν βάλει στο τραπέζι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είναι πίσω από τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο να βρίσκονται μέλη της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”, που συνεργάζεται με την ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI στο πλαίσιο του κοινού σχέδιου με την κωδική ονομασία “Φοίνικας”.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι τρομοκράτες των “Πυρήνων” δεν έχουν καμία δολοφονία στο ενεργητικό τους, οι αστυνομικοί εξετάζουν αυτή την πιθανότητα γιατί στο παρελθόν είχαν χτυπήσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και στον Ασπρόπυργο.

“Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονται και στην τρομοκρατική οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”. Η συγκεκριμένη οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2013, με μία προκλητική κίνηση, επιχειρώντας να χτυπησει, ανεπιτυχώς όμως, με ρουκετοβόλο RPG, τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρου. Μετά την ανεπιτυχή βολή ένας από τους τρομοκράτες γάζωσε το κτίριο με καλάσνικοφ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη χθεσινή φονική επίθεση, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει προκήρυξη για την ανάληψη της διπλής δολοφονίας.

Πηγή: Mega

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα