Προφυλακίστηκε λέκτορας του ΑΠΘ για δηλητηρίαση της συζύγου του και της γιαγιάς της

Προφυλακίστηκε λέκτορας του ΑΠΘ για δηλητηρίαση της συζύγου του και της γιαγιάς της

Στις σορούς των δύο γυναικών ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού. Την σύζυγό του φέρεται να συνέχιζε να την δηλητηριάζει ακόμα και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε 43χρονος λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία με δηλητήριο της 31χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2013, ωστόσο μετά την απολογία του 43χρονου, ανακριτής και εισαγγελέας δεν είχαν συμφωνήσει για την τύχη του. Το Δικαστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να προφυλακιστεί και έτσι σε βάρος του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης.

Δηλητηρίαση με αρσενικό

Η έρευνα των διωκτικών αρχών διήρκεσε περισσότερο από τρία χρόνια. Ο κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή» απολογήθηκε στον ΣΤ’ ανακριτή Φίλιππο Τσιώτα. Η απολογία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και ελήφθη σε δόσεις καθώς ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε τέσσερις φορές ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Ο 43χρονος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει την εκδοχή της δηλητηρίασης από σωληνώσεις, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Κατά την προανάκριση ο τότε ύποπτος ακαδημαϊκός κατέθεσε ανωμοτί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για ατύχημα. Παρουσιάστηκε, μετά την εκταφή και τις τοξικολογικές εξετάσεις στις σορούς γιαγιάς και εγγονής που αποκάλυψαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι η 31χρονη σύζυγος δηλητηριάστηκε σταδιακά σε μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη μέσα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν η 31χρονη γυναίκα. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι δηλητηρίασε τη γυναίκα του και μητέρα του ανήλικου παιδιού τους, κατά τη διάρκεια της νοσηλεία της.

Η 31χρονη παθούσα εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Τέλη Ιουλίου 2013 εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με συμπτώματα μυϊκής αδυναμία. Μεταφέρθηκε στην Εντατική και ύστερα από νοσηλεία 7 ημερών η υγεία της βελτιώθηκε και επέστρεψε στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Εκεί την επισκέπτονται συχνά οι γονείς της, η γιαγιά της και ο σύζυγός της.

Τον επόμενο μήνα και η γιαγιά εισήχθη στο ίδιο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και έχασε τη μάχη με τη ζωή, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία. Η εγγονή επέστρεψε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια, τρεις ημέρες αργότερα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε τόσο ραγδαία, την ώρα που όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Κάπου εκεί άρχισαν να κινούνται υποψίες ότι πίσω από τους δύο θανάτους υπάρχει ένας δολοφόνος.

Πηγή: Voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα