Προφυλακίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Προφυλακίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο Στεφάν Ματασαρενάου οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. "Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου" φέρεται να είπε στην ανακρίτρια

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο 25χρονος Ρουμάνος, μετά την απολογία του για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

Ο κατηγορούμενος Στεφάν Ματασαρεάνου απολογήθηκε ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ληστείας και της αντίστασης κατά της αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε σε αφαίρεση ζωής και κινητών πραγμάτων.

"Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό" φέρεται να είπε δακρυσμένος στην απολογία του, εξηγώντας πως ο Μ. Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας.

Για το επίμαχο βράδυ, εμφανίζεται να είπε πως Είχε πάει με τον συγκατηγορούμενο του, στο σπίτι του συγγραφέα, προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει.

Ο Στεφάν Ματασαρεάνου δέχεται -κατά τις ίδιες πηγές- ότι ήταν στο διαμέρισμα, αλλά και ότι δεν γνώριζε εν ο Μ. Κουμανταρέας είχε χρήματα, πόσο μάλλον ότι είχε μετρητά από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.

Γνώριζε τον Μ. Κουμανταρέα από τα 19 του χρόνια, δηλαδή εννέα χρόνια, όπως εμφανίζεται να ισχυρίστηκε στη απολογία του, εξηγώντας ότι "τον λάτρευε, είχαν σχέση εμπιστοσύνης" ενώ γνώριζε και τη σύζυγο του Κουμανταρέα.

Κατά διαστήματα, μάλιστα ανέφερε ότι βοηθούσε το ζεύγος Κουμανταρέα σε διάφορες εργασίες, όπως μετακόμιση και επισκευές.

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος δήλωσε: "Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα. Τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο".

Την ίδια ώρα, ο συγκατηγορούμενος του Κοσμίν Γκαϊτάν, που παραδόθηκε σήμερα το πρωί, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δηλώνει πως δεν είχε κανένα σκοπό να σκοτώσει, ούτε και σκότωσε το συγγραφέα Μ. Κουμανταρέα, αρνούμενος έτσι την κακουργηματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτός είναι ο δεύτερος Ρουμάνος που αναζητούν οι αρχές για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα

Μένης Κουμανταρέας: Το τελευταίο του βιβλίο έδειξε τον δολοφόνο

Τα χρήματα από την πώληση ακινήτου του Μένη Κουμανταρέα ήταν κίνητρο των δολοφόνων του

SHARE:

24Media Network