Προμελετημένος ο φόνος του ‘κατεψυγμένου’ ναυτικού με κάθε λεπτομέρεια

Προμελετημένος ο φόνος του ‘κατεψυγμένου’ ναυτικού με κάθε λεπτομέρεια

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία του ναυτικού Κοκκίνη στην Καλλιθέα. Του έδωσαν ποτό με υπνωτικό, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον φίμωσαν με μια πετσέτα μέχρι που πέθανε. Στην συνέχεια ο καταψύκτης έγινε ο τάφος του!

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής η ανθρωποκτονία  σε βάρος του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου βρέθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016 σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, μέσα σε καταψύκτη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, ενώ από την τοξικολογική εξέταση διαπιστώθηκε η ύπαρξη οινοπνεύματος και αγχολυτικού-υπνωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος στον οργανισμό του θύματος.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι η 49χρονη Βουλγάρα πρώην σύζυγος του θύματος, Ανέλια Αλεσάντροβα, η οποία έχει εντοπιστεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας,  μία 26χρονη ομοεθνής  της φίλη, που σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή της προέκυψε, χάρη σε ένα αποτύπωμά της  που βρέθηκε και μετά από έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε στα Κάτω Πατήσια όπου έμενε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ένας 29χρονος Ρουμανίας -που διέφυγε στη Μάλτα- και δύο ομοεθνείς του. Τους Ρουμάνους συνέστησε η 26χρονη στην Αλεσάντροβα για να την βοηθήσουν να δολοφονήσουν τον Κοκκίνη. Κατηγορούμενος, για υπόθαλψη εγκληματία στην υπόθεση, είναι και ένας 32χρονος Βούλγαρος, έγκλειστος των Φυλακών Νιγρίτας Σερρών.

Από την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, καθώς και την εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι η 49χρονη Βουλγάρα-Ρομά και πρώην σύζυγος του θύματος, λόγω των μακροχρόνιων προστριβών που είχε με αυτόν, αποφάσισε να τον δολοφονήσει.

Προκειμένου να διαπράξει την ανθρωποκτονία, ζήτησε τη βοήθεια της 26χρονης, η οποία της σύστησε για το σκοπό αυτό τον 29χρονο υπήκοο Ρουμανίας, καθώς και δύο άγνωστους μέχρι στιγμής ομοεθνείς του.

Αρχές Ιανουαρίου του 2015 όλοι οι δράστες μετέβησαν στην Καλλιθέα, στο διαμέρισμα της 49χρονης, η οποία κάλεσε το θύμα να την επισκεφθεί προφασιζόμενη κάποιο ενδοοικογενειακό πρόβλημα και συγκεκριμένα ότι γιος τους ήταν άρρωστος. Όταν ο 62χρονος εισήλθε στο διαμέρισμα τον χτύπησαν, του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και του κάλυψαν το κεφάλι με πανί. Στη συνέχεια μετέβησαν στην οικία του θύματος προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή.

Μετά την ανθρωποκτονία η 49χρονη έψαχνε να αγοράσει έναν καταψύκτη, τον οποίο μετέφερε στο διαμέρισμά της ο 32χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για υπόθαλψη και στη συνέχεια από κοινού, τοποθέτησαν μέσα σε αυτό, τη σορό του θύματος. Στη συνέχεια, οι δράστες εξαφανίσθηκαν, μεταβαίνοντας στις πίσω στις χώρες τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος της 49χρονης Ανέλια Αλεσάντροβα, της 26χρονης φίλης της και του 29χρονου Ρουμάνου.

Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος συνελήφθη η 26χρονη Βουλγάρα, η οποία οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών στο εξωτερικό συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα