Προσπάθησαν να περάσουν από το τελωνείο Προμαχώνα 7.295 όπλα

Παρουσίαση του αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου ακτινών Χ, στον προαύλιο χώρο της αποθήκης Γ4 του Ο.Λ.Π. την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016. Το αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου ακτινών Χ, αποτελεί δωρεά της εταιρίας "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" προς το Υπουργείο Οικονομικών και η λειτουργία του συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Παρουσίαση του αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου ακτινών Χ, στον προαύλιο χώρο της αποθήκης Γ4 του Ο.Λ.Π. την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016. Το αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου ακτινών Χ, αποτελεί δωρεά της εταιρίας "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" προς το Υπουργείο Οικονομικών και η λειτουργία του συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Τα έγγραφα του φορτηγού ανέφεραν ότι μετέφερε συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη όμως ο έλεγχος με ακτίνες Χ έδειξαν όπλα διαφόρων τύπων

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, αρμόδιοι υπάλληλοι της Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), μεταξυ αλλων 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού - αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσής του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψή του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: