Πρόταση για καταδίκη στην υπόθεση Καλλίτση

Πρόταση για καταδίκη στην υπόθεση Καλλίτση
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, οι τρεις άνδρες που κατηγορόυνται για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση την 30η Ιανουαρίου στον Περιφερειακό του Λυκαβηττού. Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό ειδικό φρουρό, έναν 42χρονο ημεδαπό έγκλειστο των φυλακών Αγίας Χανίων ο οποίος ήταν έξω με άδεια και έναν 34χρονο υπήκοο Ιράκ. Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Την καταδίκη των τριών ανδρών που εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του κομμωτή και της συζύγου του, ζήτησε η εισαγγελέας. Ένταση μεταξύ του κομμωτή και συγγενών κατηγορούμενου

“Επικίνδυνοι”, “ψυχροί” και με ανθρωποκτόνο πρόθεση ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε σε βάρος των κατηγορουμένων η εισαγγελική λειτουργός.

Κατά την αγόρευσή της, ζήτησε την ενοχή και των τριών ανδρών, ενώ αμέσως μετά ο Πάνος Καλλίτσης και συγγενείς κατηγορούμενου διαπληκτίστηκαν φραστικά με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα!

Από την εισαγγελική πρόταση δεν έλειψε το “σφυροκόπημα” κατά του έγκλειστου κατηγορούμενου που βρισκόταν τότε εκτός φυλακής με άδεια και πυροβόλησε τον Π. Καλλίτση στο θώρακα και στα πόδια. “Ο κ. Καλλίτσης δεν υπάκουσε, ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε εξ επαφής και εκείνος, αν και βαριά τραύματος,  συνέχισε να παλεύει δίνοντας την ευκαιρία στην σύζυγο του να διαφύγει” ήταν η περιγραφή της εισαγγελέα, γύρω από τα όσα διαδραματίστηκαν στο υπόγειο γκαράζ του ζεύγους.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πυροβολισμό ως μία ενέργεια “ψυχρή, νηφάλια” που επαναλήφθηκε τρεις φορές: “Είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση η οποία αποδεικνύεται αβίαστα από όλα τα γεγονότα. Επειδή γλύτωσαν από θαύμα, επειδή αστόχησε τι θα αποφασίσετε ότι δεν ήθελε να σας σκοτώσει; Σκεφτείτε να γυρίσετε  εσείς στο σπίτι σας και να βρείτε  έναν κουκουλοφόρο; Και ένα παιδί δημοτικού να ρωτήσετε ποιος είναι  ο σκοπός κάποιου που πυροβολεί τρεις φορές, θα σας πει ότι ήθελε να σκοτώσει…” είπε απευθυνόμενη στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Η εισήγηση της εισαγγελικής λειτουργού δεν αποκλείεται να επηρεάστηκε από την απολογία του 42χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε αποδεχθεί ότι πυροβόλησε τον Παν. Καλλίτση, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος είναι ζωντανός χάρη στην…  εμπειρία του κατηγορούμενου. “Ναι τον χτύπησα στα πόδια. Όμως θεωρώ ότι λειτούργησα αμυνόμενος. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Το όπλο το είχα μαζί μου για εκφοβισμό” ανέφερε και συνέχισε δείχνοντας τον συγκατηγορούμενό του αστυνομικό ως τον άνθρωπο που “ενορχήστρωσε” όλη τη δράση.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η σφαίρα που έπληξε τον κομμωτή λίγο πιο μακριά από την καρδιά του, ήταν αποτέλεσμα εκπυρσοκρότησης, καθώς ο Παν. Καλλίτσης του επιτέθηκε -όπως είπε- για να του αφαιρέσει το όπλο. “Δεν κατάλαβα ότι είχε χτυπήσει, δεν είδα αίματα. Για τον τραυματισμό του έμαθα αργότερα από την τηλεόραση” επεσήμανε και ισχυρίστηκε πως ο τραυματισμός του Πάνου Καλλίτση δεν στάθηκε μοιραίος εξαιτίας της εμπειρίας του, αφού ήδη εκείνη την περίοδο εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξη για ληστεία.

Τέλος, ο ίδιος είχε ενημερωθεί πως ο κομμωτής θα μετέφερε ποσό άνω των 200.000 ευρώ “όχι 4.000 ευρώ για να τα μοιραστούμε τρεις άνθρωποι και να πάρουμε 1.000 ευρώ ο καθένας. Ήταν λάθος που πήγα , το κίνητρο μου , όμως, ήταν αυτό. Η ληστεία που ήμουν φυλακή ήταν για πολύ μεγαλύτερο ποσό”.

Αστυνομικός: Επέμενε να τον βοηθήσω

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός απέδωσε ευθύνες “εγκεφάλου” στον 42χρονο κατάδικο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από το ζεύγος Καλλίτση, την οικογένεια του αλλά και την αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Μου είπε: “σε παρακαλώ πολύ, θέλω να διαρρήξω το αυτοκίνητο του Καλλίτση”. Σάστισα δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ.

Πρόεδρος: Πώς δεχθήκατε να το κάνετε αυτό; Είστε αστυνομικός.

Κατηγορούμενος: Επέμενε να τον βοηθήσω. Του είπα να μη μου ξαναζητήσει κάτι αντίστοιχο. Μου ζήτησε να του βρω και ένα φίλο για να έχει παρέα στο αμάξι. Έφυγα από τη συνάντηση και ανέβηκα την Κηφισίας. Είδα ένα αυτοκίνητο μαύρο tiguan. Μου είχε δώσει ένα καρτοτηλέφωνο για να του τηλεφωνώ. Εντόπισα το αυτοκίνητο που μου είχε πει. Δεν μπήκα όμως στη διαδικασία να πάρω από πίσω από τον Καλλίτση. Μετά κατέβηκα προς την αμερικάνικη πρεσβεία και πήγα σπίτι μου. Ήρθε στο σπίτι μου, αργότερα ,  και τον είδα αγχωμένο. Μου είπε ότι “έγινε μ…”. Μου είπε ότι ο Καλλίτσης πήγε να του πάρει το όπλο και πως τον πυροβόλησε. Τότε τον έδιωξα από το σπίτι. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως έγινε όλο αυτό. Μετά από μήνες μας συλλάβανε στο αεροδρόμιο και ενώ εγώ είχα βγάλει το όλο σκηνικό από το μυαλό μου. Ήθελα να ξεχάσω. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν το τηλεφώνημα.

Εισαγγελέας: Το θύμα το επέλεξε ο δεύτερος δηλαδή συγκατηγορουμενός σας;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Πήρατε όμως εννέα φορές τηλέφωνο τον συγκατηγορουμενό σας εκείνη την ημέρα..

Κατηγορούμενος: Ήμουν αγχωμένος…

“Δέχθηκε λόγω οικονομικής ένδειας”

Τέλος, ο τρίτος κατηγορούμενος, φίλος του αστυνομικού, υποστήριξε πως είχε επικουρικό ρόλο, ότι δεν γνώριζε πόσα χρήματα σκόπευαν να πάρουν ούτε και ότι θα είχαν όπλα. Όπως είπε στο δικαστήριο, θα λάμβανε ως αμοιβή 200-300 ευρώ. “Δέχθηκα λόγω του ότι εκείνη την περίοδο είχα μεγάλη οικονομική ένδεια εγώ και η οικογένειά μου. Μου το παρουσίασαν σαν κάτι πολύ εύκολο. Μου είπαν ότι θα πάμε σε ένα αμάξι, θα σπάσουμε το τζάμι και θα πάρουμε ότι έχει μέσα, κάρτες, μετρητά, κ.α. Δεν γνώριζα καθόλου για όπλα” κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο οπότε αναμένεται να εκφωνηθεί εκτός απροόπτου η απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version