‘KarouzosGate’: Ο εισαγγελέας ζητά να κάτσουν 6 στο εδώλιο

‘KarouzosGate’: Ο εισαγγελέας ζητά να κάτσουν 6 στο εδώλιο
Μετά από ένταλμα των δικαστικών αρχών,συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για υπόθεση υπεξαίρεσης,Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Στην εισαγγελική εισήγηση ζητείται να καθίσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο κατασκευαστής Ιω. Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα και ο επιχειρηματίας Β. Ρέστης

Την παραπομπή σε δίκη έξι κατηγορουμένων για το περιβόητο “Καρούζος Gate”, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο μεγαλοκατασκευαστής, η πρώην σύζυγός του αλλά και ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελικός λειτουργός Παν. Παναγιωτόπουλος.

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας Εφετών ζητά -πλην του κρατούμενου Γ. Καρούζου και της τέως συζύγου του Ρεβέκα Σκαφτούρα- να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων:

* οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, Χρ. Ρεκούμης και Αθ. Παναγιωτόπουλος, η οποία φέρεται να αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ. ευρώ, με το πραγματικό να υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ και

* ο Βίκτωρ Ρέστης που -κατά τον εισαγγελέα- είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της επίμαχης εταιρίας, καθώς και ο συνεργάτης του, Ιω. Παναγιωτόπουλος.

Κατά τον Π. Παναγιωτόπουλο, τόσο ο Ι.Καρούζος, όσο και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή «τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν».

Όπως μάλιστα αναφέρει στην εισήγησή του, «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, , με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος…»

Οι βαρύτατες αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους έξι κατηγορούμενους κατά περίσταση, είναι: νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία σε αυτή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση, να απαλλαγούν από την κατηγορία της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια, αλλά και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα  καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο από το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα