Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα έλαβαν οι βουλευτές της ΧΑ Ν. Μίχος και Ηλ. Κασιδιάρης

Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα έλαβαν οι βουλευτές της ΧΑ Ν. Μίχος και Ηλ. Κασιδιάρης
Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Νίκος Μίχος, προσέρχεται στις ανακρίτριες για συμπληρωματική απαλογία για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχος έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, ενώ ο συνάδελφός του Ηλίας Κασιδιάρης για την επομένη, 10 Ιουλίου

Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα έλαβαν για τις απολογίες τους από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχος έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, ενώ ο συνάδελφός του Ηλίας Κασιδιάρης για την επομένη, 10 Ιουλίου.

Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Στον βουλευτή Νίκο Μίχο έχει απαγγελθεί επιπλέον και κατηγορία που αφορά την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις τους, οι δύο βουλευτές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αμφισβήτησαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δίωξή τους εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, κρατώντας στα χέρια τις άδειες για δυο κυνηγετικά όπλα, δήλωσε: «Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είχα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν, εννέα μήνες μετά, να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση, ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά καννιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους έδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Νίκος Μίχος ανέφερε ότι η κατηγορία αφορά ένα πιστόλι που πράγματι κατείχε χωρίς άδεια, για την προστασία του την εποχή που έκανε εμπόριο ζωοτροφών. «Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;» ενώ συμπλήρωσε ότι εκτός από την Κρήτη και τη Μάνη, όλη η Ελλάδα έχει ανάλογα όπλα αλλά δεν πάνε εκεί γιατί «είναι οι ψήφοι πολλοί».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν από τις φυλακές ενώπιον των ανακριτριών οι κρατούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα