Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Απολογείται η 49χρονη εικαστικός

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Απολογείται η 49χρονη εικαστικός
Η 49χρονη εικαστικός στις δικαστικές αρχές Eurokinissi

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα η 49χρονη εικαστικός, η οποία πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Έτοιμη να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στο έγκλημα πρέπει να είναι η 49χρονη που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον πατέρα του παιδιού της και οφθαλμίατρο έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι και μάλιστα, κάτω από το βλέμμα της 12χρονης κόρης τους.

Η 49χρονη εικαστικός καλείται να περιγράψει στην 11η τακτική ανακρίτρια τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (12/11), οδηγώντας εκείνη ενώπιον της Δικαιοσύνης και το 68χρονο θύμα της στο νοσοκομείο σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Η κατηγορούμενη αναμένεται να προσέλθει με το συνήγορο της στο ανακριτικό γραφείο, σε αντίθεση με την Παρασκευή οπότε και δεν είχε ακόμη διορίσει υπερασπιστή. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί, καθώς οι μαρτυρίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η ίδια.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη εκφράσει τη θέση της, τόσο μέσα από δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό, όσο και στους δημοσιογράφους όταν την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοχρησίας, της ενδοοικογενειακής απειλής και της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια, η κατηγορούμενη είχε φωνάξει προς τα τηλεοπτικά συνεργεία: “έσωσα τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ και η κόρη μου θα ήμασταν νεκρές τώρα. Δεν ήθελα να συμβεί κακό σε κανέναν. Έσωσα το παιδί μου και τη ζωή μου. Πέντε χρόνια δεν είχα δει το παιδί μου. Απαγωγέας και βιαστής της. Τη βίαζε, της χορηγεί ναρκωτικές ουσίες και έλεγε ότι έχει επιληψία. Όλα για την περιουσία μου τα κάνανε. Μαζί με άλλους γιατρούς. Διάσημους γιατρούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για την προστασία των πολιτών. Με άφησαν άστεγη, μου πήραν το παιδί. Το παιδί μου θέλω τίποτα άλλο”.

Παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο της έχει αποδώσει ενέδρα θανάτου, με στόχο τη δολοφονία του 68χρονου οφθαλμίατρου, στηριζόμενο και στην μαρτυρική κατάθεση της 12χρονης κόρης, εκείνη προς το παρόν έχει μία διαφορετική ιστορία. “Το παιδί αρπάζει το κλειδί από τα χέρια μου και τρέχει να κρυφτεί στο αυτοκίνητό μου με σκοπό να την ακολουθήσω κι εγώ. Για να το σκάσει από αυτόν. Εκείνος βγάζει πιστόλι και λέει “γύρνα πίσω θα πυροβολήσω τη μάνα σου”. Τον βλέπω με το πιστόλι και ορμάω κατά πάνω του να του το πάρω. Έφυγαν κάποιοι πυροβολισμοί, στο ταβάνι, στον τοίχο και στην πόρτα. Πήρα το όπλο, το έστρεψα προς το μέρος του και έφυγαν πυροβολισμοί. Πάγωσα όταν είδα αίματα στο πρόσωπό του, ήμουν σε σοκ, ήμουν σε πλήρη ακινησία, δεν ξέρω τι έγινε. Προφανώς έπεσα κάτω λιπόθυμη. Το παιδί είχε αρπάξει το όπλο», είπε η γυναίκα στον Alpha.

Εκτός από το 12χρονο κορίτσι, πάντως και η σύζυγος του οφθαλμίατρου, ο οποίος έχει αποσωληνωθεί και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, έχει υποστηρίξει ότι η οικογένεια δέχονταν συνεχώς απειλές. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποφάσεις τόσο για την επιμέλεια του παιδιού όσο και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της, η κατηγορούμενη συνέχιζε να ενοχλεί την οικογένεια. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η 49χρονη είχε απειλήσει με το πιστόλι της ακόμα και τη 12χρονη κόρη της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα