Πυροβολούσε συνεχώς ο Μαζιώτης, έριξε οκτώ φορές

Πυροβολούσε συνεχώς ο Μαζιώτης, έριξε οκτώ φορές
Eφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με την επωνυμία Cyberkid παρουσίασαν την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις πυροβόλησε ο Νίκος Μαζιώτης πριν πέσει τραυματισμένος και συλληφθεί (Vid)

Ο Νίκος Μαζιώτης χρησιμοποιούσε ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος στις 16/04/1977 στην Αθήνα. Με τα στοιχεία αυτά αγοράστηκε αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι με αριθμό ΥΗΤ 2959, χρώματος ασημί.

Η ταυτότητα που είχε και χρησιμοποιούσε ο τρομοκρτης είναι εντελώς πλαστή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, για το αυτοκίνητο αυτό υπάρχει μαρτυρία ότι μοιάζει με αυτοκίνητο ίδιου τύπου που ενεπλάκη στη ληστεία στην Κλειτορία.

Παράλληλα γίνονται αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, καθώς οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως με αυτά τα ψεύτικα στοιχεία έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσε ως “γιάφκα”.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα και τόνισε πως πριν πυροβοληθεί, ο Ν. Μαζιώτης είχε ρίξει συνολικά οκτώ φορές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα στα τηλέφωνα 1014 και 14414 ό,τι πληροφορία έχουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε έχει αγοραστεί ή ενοικιαστεί με το συγκεκριμένο όνομα.

 

Επίσης, έχει προκύψει εμπλοκή του Μαζιώτη στην ληστεία στα Μέθανα, αφού βρέθηκε θαλαμικό του αποτύπωμα, αλλά και στη ληστεία στην Κλειτορία, όπου εντοπίστηκε το DNA του.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία, όπως τη χαρακτήρισε, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες αντιτρομοκρατικής και ΔΙΑΣ. Επίσης, σηεμίωσε, πως τις τελευταίες ημέρες σύσσωμη η Αστυνομία συνεργάζεται με αυταπάρνηση για την εφαρμογή του σχεδίου ΘΗΣΕΑΣ στο κέντρο της Αθήνας. 

Τέλος είπε πως το πολιτικό σύστημα οφείλει, όλα τα κόμματα στο σύνολο τους, να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας και υπογράμμισε ότι επιβάλλεται σοβαρότητα και επαγρύπνηση από όλες τις πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα