Ρήμαξαν στις κλοπές τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τον Σεπτέμβριο τις Μυκήνες

Ρήμαξαν στις κλοπές τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τον Σεπτέμβριο τις Μυκήνες
Στιγμιότυπο από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών Updrone/Youtube

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής που διαπράχθηκαν στον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών-Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο Αλγερινοί-Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 19.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, σε αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αργολίδας, δύο Αλγερινοί, ηλικίας 28 και 31 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 28χρονο και τον 31χρονο, προχθές το βράδυ, στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, ενώ επιχειρούσαν να διαρρήξουν όχημα και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από τις 7-9 Σεπτεμβρίου, διέπραξαν ακόμη 11 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στον χώρο στάθμευσης του ίδιου αρχαιολογικού χώρου.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 19.000 ευρώ σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Εκτός από μία περίπτωση που τα θύματα ήταν Έλληνες επισκέπτες του χώρου, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ξένοι τουρίστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version