Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για παράνομη κατοχή πυρομαχικών

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για παράνομη κατοχή πυρομαχικών

Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, για παράνομη κατοχή πυρομαχικών

Με Αποφάσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αρχιφύλακες και ένας Αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

Στην οικία του 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , οκτώ φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm , σπρέι πιπεριού, τέσσερις κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Οι παραπάνω συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στους κυρίους Μιχαλολιάκο και Ηλιόπουλο.

ADVERTISING

SHARE: