Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση της μικρής Άννυς

Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση της μικρής Άννυς

Το δικαστήριο έχει διακόψει για σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να εκφωνήσει την ετυμηγορία του

Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα και στοίχισαν τη ζωή της 4χρονης Άννυς με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται, εφόσον τα μέλη του είναι έτοιμα, να εκδώσει την απόφασή του σήμερα το μεσημέρι.

Ύστερα από ένα μήνα σκληρής – για τα όσα ειπώθηκαν- ακροαματικής διαδικασίας, τακτικοί δικαστές και ένορκοι θα εκφωνήσουν την απόφασή τους επί της ενοχής ή μη των τεσσάρων κατηγορουμένων, ανάμεσά τους οι γονείς του παιδιού, Σάββας και Δημήτρηνα, ο φίλος του πατέρα Νικολάι και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Κατά περίσταση κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος και ψευδορκία.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητρίαδου υπήρξε καταπέλτης σε βάρος των δύο βασικών κατηγορούμενων, Σάββα και Νικολάι, οι φερόμενες πράξεις των οποίων συγκλόνισαν το πανελλήνιο με το αποτρόπαιο έγκλημα.

“Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχέδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυς, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί, έτσι ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ” ανέφερε κατά την αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Ζήτησε την ενοχή των δύο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού και της οπλοχρησίας. Αντίστοιχα, πρότεινε την απαλλαγή της μητέρας, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά την καταδίκη της για την πράξη της ψευδορκίας (πλημμέλημα). Όπως εξήγησε, ο πατέρας της Άννυς δεν ήταν βίαιος ούτε η χρήση ναρκωτικών τον καθιστούσε επικίνδυνο για το παιδί. Για το αδίκημα της ψευδορκίας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος και ο τέταρτος κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Απολογίες

Σοκαριστικά ήταν τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο πατέρας της μικρής Άννυς, ο οποίος αρνείται ότι σκότωσε το παιδί του, κακουργηματική πράξη που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, αλλά ομολόγησε τον τεμαχισμό, πλημμεληματική κατηγορία που επισύρει ποινή μέχρι δύο έτη.

Από την πλευρά του ο συγκατηγορούμενός του στην ανθρωποκτονία, Νικολάι, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Και οι δύο πάντως επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο. “Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ!” είχε πει χαρακτηριστικά απολογούμενος ο Νικολάι. Αντίστοιχα ο Σάββας υποστήριξε ότι ο Νικολάι “πριν φύγει μου είπε να το τεμαχίσω γιατί έχω όλη την ευθύνη αφού είναι ναρκομανής”.

Σε δραματική κατάσταση και η Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία η εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί. Στο δικαστήριο κατά την απολογία της, δήλωσε: “Ποτέ δεν ήθελα να συμβεί κάτι κακό στην Άννυ, θα έδινα και τη ζωή μου για αυτό το παιδί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα