Σήμερα η δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Σήμερα η δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη
Swearing in ceremony of the newly elected municipal council of Athens / Sooc

 Η δίκη για το χαστούκι του προφυλακισμένου Ηλ. Κασιδιάρη στη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, έχει προσδιοριστεί για σήμερα. Είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο

Της Αντωνίας Ξυνού

Στο εδώλιο του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει σήμερα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, αντιμέτωπος με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το χαστούκι σε βάρος της βουλευτή ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλ. Κασιδιάρης, αναμένεται να μεταχθεί από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εκτός απροόπτου όμως, η ακροαματική διαδικασία υπολογίζεται ότι θα αναβληθεί ξανά, αφού συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος του μετά την προκαταρκτική εξέταση, η οποία είχε διαταχθεί αυτεπάγγελτα, ενώ είχε ζητηθεί και η σύλληψη του κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τελικά ο εκπρόσωπος Τύπου τότε της Χ.Α εμφανίστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, που ήταν παρούσα στην ίδια εκπομπή και της είχε εκσφενδονίσει ένα ποτήρι νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα τον περασμένο Οκτώβρη, λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων στα δικαστήρια. Τότε, ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε εμφανιστεί

Το περιστατικό

Η επίθεση σε βάρος των βουλευτών σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς την κα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία καταδίκασε την ενέργεια του Ηλ. Κασιδιάρη. Ο τελευταίος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε, ενώ στη συνέχεια -όπως είχε υποστηρίξει τότε ο Γ. Παπαδάκης- εξαφανίστηκε από το στούντιο.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα