Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στη δίκη Παπακωνσταντίνου
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Eurokinissi

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου θα εισηγηθεί την απαλλαγή ή καταδίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη Παπακωνσταντίνου σήμερα, οπότε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, θα αγορεύσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου επί της ενοχής ή μη του πρώην υπουργού Οικονομικών για τους χειρισμούς του αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Έχοντας μελετήσει επί τέσσερις ημέρες τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και όσα προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία, η εισαγγελική λειτουργός θα εισηγηθεί στα μέλη του δικαστηρίου αν ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να καταδικαστεί ή όχι.

Τα δύο αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι αυτό της απόπειρας απιστίας κατά του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, και της νόθευσης εγγράφου. Η ανώτατη ποινή που επισύρουν είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης.

Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί, όταν η Ξένη Δημητρίου εκφράσει όλο της το σκεπτικό στους ανώτατους δικαστές.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων υπεράσπισης του Γ. Παπακωνσταντίνου, και αμέσως μετά θα είναι η ώρα που το Ειδικό Δικαστήριο θα αποφανθεί τελικά για το ανο πρώην υπουργός είναι ένοχος για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία διαδικασία την περασμένη Πέμπτη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, αρνούμενος τις κατηγορίες. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι “στημένη”, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ. Είπε χαρακτηριστικά: “Εχω καταδικαστεί από την πρώτη μέρα. Δικάζομαι κάθε μέρα. Από την πρώτη μέρα της προανακριτικής επιτροπής έχω απέναντί μου το κόμμα μου, που με έχει πετάξει στα σκυλιά από τη μέρα εκείνη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα