Σπείρα διαρρηκτών είχε ρημάξει τα σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική

Σπείρα διαρρηκτών είχε ρημάξει τα σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική

Συνελήφθησαν έξι Ρομά και αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους οι οποίο με ορμητήριο του καταυλισμούς σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, εφορμούσαν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και διέπρατταν διαρρήξεις σε σπίτια-Εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία-Η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις- κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, την οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, έξι Ρομά, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι επιπλέον Ρομά ως μέλη του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από πενταμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, που είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, απογευματινές κυρίως ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν- στοχοποιούσαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.

Σπείρα διαρρηκτών είχε ρημάξει τα σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές θύρες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 12.145 ευρώ, αεροβόλο όπλο, 300 φυσίγγια, 19 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet και 3 laptop, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων, διαρρηκτικά εργαλεία και Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών, μία ληστεία και τρείς περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: