Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε σπίτια και εξοχικά στην Σαρωνίδα

Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε σπίτια και εξοχικά στην Σαρωνίδα

Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε σπίτια και εξοχικά στην Σαρωνίδα. Υπεύθυνοι για τουλάχιστον 20 κλοπές-διαρρήξεις

Εξαρθρώθηκε σπείρα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις από εξοχικές κατοικίες και σπίτια στη Σαρωνίδα Αττικής και μάλιστα χτυπούσε δύο και τρεις φορές τα ίδια σπίτια.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής  προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε τουλάχιστον 20 κλοπές – διαρρήξεις από εξοχικές κατοικίες εκ των οποίων οι 19 έχουν διαπραχθεί στη Σαρωνίδα και μία στην Εύβοια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην περιοχή της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής,  τρεις Αλβανοί, ηλικίας 29, 40 και 42 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της παραβίασης περιορισμών διαμονής, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, οι παραπάνω κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από εξοχικές κατοικίες.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν απομονωμένες οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας τις εξωτερικές θύρες ή τις μπαλκονόπορτες.

Ακολούθως αφαιρούσαν κοσμήματα, ρούχα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και οικιακά σκεύη, τα οποία και διέθεταν σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής, αποκομίζοντας έτσι παράνομα οικονομικά οφέλη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή αλλά και στις κατοικίες των συλληφθέντων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οικιακά σκεύη, 380 ευρώ καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Επισημαίνεται ότι οι δύο εκ των δραστών κατά το παρελθόν, έχουν συλληφθεί και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, ενώ ο 40χρονος είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.

Επιπρόσθετα όπως προέκυψε σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, με την οποία καταδικάστηκε σε 11 μήνες φυλάκιση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της σπείρας συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα