Σπείρα στο Ζεφύρι με κωδικό 'Καμόρας' και 'βαποράκια' παιδιά και γυναίκες

Σπείρα στο Ζεφύρι με κωδικό 'Καμόρας' και 'βαποράκια' παιδιά και γυναίκες

Η εγκληματική οργάνωση είχε "οικογενειακό χαρακτήρα" και διαρθρώνονταν ιεραρχικά στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου "KAMORA"

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 οικίες και συνελήφθησαν 26 Ρομά, μέλη της σπείρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 9 άνδρες, 9 γυναίκες και 8 ανήλικοι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., διμοιριών ΜΑΤ και αστυνομικών σκύλων καθώς και με τη παρουσία δικαστικού Λειτουργού.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι 11 ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 18 άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από πολυήμερη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή του Ζεφυρίου και συγκεκριμένα στις οικίες των δραστών, προσέρχονταν καθημερινά από διάφορες περιοχές της Αττικής, πλήθος χρηστών ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητες ναρκωτικών.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν ρόλο καθοδηγητικό και οι νεότεροι εκτελεστικό ενώ επιπλέον τόσο οι γυναίκες όσο και τα παιδιά, συμμετείχαν στην παράδοση και απόκρυψη των ναρκωτικών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση είχε «οικογενειακού χαρακτήρα» και διαρθρώνονταν ιεραρχικά στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου " KAMORA ".

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 702,29 γραμμαρίων, ποσότητες ηρωίνης βάρους 29,7 γραμμαρίων, 15 ναρκωτικά δισκία, 4 ζυγαριές ακριβείας, ένας τρίφτης κάνναβης, 3.424 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα προερχόμενα από τα παράνομα έσοδα και 16 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

SHARE: