Στα ίχνη τριών συμμοριών ληστών που εισβάλλουν σε σπίτια βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη τριών συμμοριών ληστών που εισβάλλουν σε σπίτια βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Το σκεπτικό που ακολουθούν λίγο πολύ και οι τρεις συμμορίες, είναι ότι επιλέγουν ως στόχους ηλικιωμένους και κυρίως μοναχικούς ηλικιωμένους που υπό τον φόβο των εξελίξεων για την οικονομία στην χώρα μας έχουν προβεί σε μαζικές αναλήψεις των οικονομιών τους από τις τράπεζες και φυλάσσουν τα χρήματα αυτά μέσα στα σπίτια τους

Στα ίχνη τριών συμμοριών ληστών που εισβάλλουν σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων βρίσκονται οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μία συμμορία Αλβανών, μία συμμορία Γεωργιανών και μία ομογενών από το Καζακστάν, που είναι και η πλέον πολυμελής, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος κυρίως ηλικιωμένων. Οι πρώτες δύο συμμορίες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρονται να έχουν στοχοποιήσει κυρίως τα Βόρεια και τα Δυτικά Προάστια και εκείνη των Καζακστανών επιλέγει να εφορμά σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το σκεπτικό που ακολουθούν λίγο πολύ και οι τρεις συμμορίες, είναι ότι επιλέγουν ως στόχους ηλικιωμένους και κυρίως μοναχικούς ηλικιωμένους που υπό τον φόβο των εξελίξεων για την οικονομία στην χώρα μας έχουν προβεί σε μαζικές αναλήψεις των οικονομιών τους από τις τράπεζες και φυλάσσουν τα χρήματα αυτά μέσα στα σπίτια τους.

Το «modus operandi» που ακολουθεί η συμμορία των Αλβανών έχει να κάνει με παρακολούθηση των θυμάτων από τις τράπεζες στα σπίτια τους ή με το δίκτυο πληροφόρησης για τα πιθανά θύματά τους που αποκτούν από γειτονιές που έχουν κατά καιρούς εργαστεί σε περιοδικές τύπου εργασίες και μαστορέματα. Στην δεύτερη περίπτωση των Γεωργιανών, η μεθοδολογία είναι λίγο έως πολύ κοινή με εκείνη που συνηθίζουν οι ομοεθνείς τους σε ανάλογες περιπτώσεις. Δημιουργούν δηλαδή ένα δίκτυο πληροφοριών για τα υποψήφια θύματά τους από Γεωργιανές που προσέχουν ηλικιωμένους και έτσι ξέρουν που να χτυπήσουν. Και στις δύο περιπτώσεις τα μέλη των συμμοριών είναι τουλάχιστον τέσσερα, ενώ για την τρίτη περίπτωση των Καζακστανών που απαρτίζεται από πολύ περισσότερα μέλη, φαίνεται πως η επιλογή των θυμάτων τους γίνεται σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με μάλλον πιο τυχαίο τρόπο διαλογής...

Οι αξιωματικοί που ερευνούν αυτές τις υποθέσεις φαίνονται να βρίσκονται πλέον στα ίχνη των δραστών για τουλάχιστον δύο από αυτές τις συμμορίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες 7-10 ημέρες, οι έρευνες αυτές να αποδώσουν καρπούς.

SHARE:

24Media Network