Στατική παρουσία Αστυνομικών έξω από τις τράπεζες για προστασία των συνταξιούχων και αποφυγή εντάσεων

Στατική παρουσία Αστυνομικών έξω από τις τράπεζες για προστασία των συνταξιούχων και αποφυγή εντάσεων
Κόσμος έξω από τράπεζα στην Αθήνα την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Όπου δεν επαρκούν οι δυνάμεις για στατική παρουσία σε όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα που ανοίξουν και αυτά βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, θα πραγματοποιούνται συνεχείς εποχούμενες περιπολίες

Εντολές να βρίσκεται επί ποδός αύριο έχει λάβει από την φυσική και πολιτική ηγεσία ολόκληρο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ανά την Επικράτεια, για την προστασία των συνταξιούχων που θα σπεύσουν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις με τα βιβλιάρια καταθέσεών τους από τα τραπεζικά υποκαταστήματα και θα παραμείνουν επί ποδός έως και την Παρασκευή με αυτή την αποστολή.

Καθώς είναι αδύνατον σε όλη την Ελλάδα να επαρκούν οι δυνάμεις για στατική παρουσία, σε όσες περιοχές θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των τραπεζικών υποκαταστημάτων θα υπάρχουν στατικές δυνάμεις αστυνομικών παντού. Όπου δεν επαρκούν οι δυνάμεις και τα τραπεζικά υποκαταστήματα που ανοίξουν βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, θα πραγματοποιούνται συνεχείς εποχούμενες περιπολίες.

Αντίστοιχα, θα ισχύει για την προστασία του κοινού στα ΑΤΜ, ό,τι ίσχυε και τις προηγούμενες ημέρες με συνεχείς περιπολίες της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ, καθώς επίσης η πραγματοποίηση περιπολιών από προσωπικό των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτά τα επιχειρησιακά σχέδια τέθηκαν σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ. από τα ξημερώματα του Σαββάτου και έχουν εκπονηθεί ύστερα από πλήθος συσκέψεων μεταξύ της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έως και τις ώρες που ακολούθησαν την απόφαση της Κυβέρνησης για την τέλεση του δημοψηφίσματος. Σε αυτό τον σχεδιασμό θα συμμετέχουν και οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς στις 36 νέες περιοχές που τοποθετήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα