Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο ‘πατήρ Κλεομένης’

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο ‘πατήρ Κλεομένης’

Μετά το περιστατικό βεβήλωσης του μνημείου ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Λάρισα οι αστυνομικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του αυτοαποκαλούμενου "πατήρ Κλεομένη"

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αυτοαποκαλούμενου “πατήρ Κλεομένη” και άλλων τριών δραστών για την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες την Δευτέρα το μεσημέρι επικόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ στην συνέχεια επικόλλησαν όμοια φυλλάδια και προέβησαν στη ρίψη αυγών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Στη δικαιοσύνη παρέπεμψε το βίντεο και η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη ζητώντας την ανάληψη δράσης για την ακραία ρητορική αντισημιτικού μίσους του ρασοφόρου.

Ομόθυμη καταδίκη

“Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τη δράση του αποκαλούμενου «μοναχού Κλεομένη» στη Λάρισα και στα όσα  αποτρόπαια αλλά και φαιδρά, «πρωταγωνίστησε» στην περιοχή της Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, βεβηλώνοντας μάλιστα το Μνημείο που η πόλη μας έχει αφιερώσει στους συμπολίτες μας Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος. 

Πέρα από την αναμφίβολη γραφικότητα της όλης υπόθεσης, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις και ενέργειες. 

Πρόκειται εξάλλου για αντιλήψεις που είναι πέρα και έξω από τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας. Η ιστορία της Λάρισας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής κοινότητας της πόλης. 

Είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων.

Την αγανάκτησή του για το θέμα εξέφρασε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, το οποίο σε ανακοίνωση του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζει το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο ρασοφόρος «βεβήλωσε με χυδαιότητα το πρώτο μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987 στην μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα